Liepājas pašvaldība aicina reģistrēt suņus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Suns ūdenī. Ilustratīvs attēls.
Suns ūdenī. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lai atvieglotu noklīdušu mājdzīvnieku identificēšanu un laikus tos atdotu saimniekiem, Liepājas pašvaldība atgādina, ka visiem suņiem līdz četru mēnešu vecumam obligāti jābūt čipētiem un reģistrētiem Lauksaimniecības datu centra (LDC) datubāzē, informēja Liepājas pilsētas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.

Citu mājdzīvnieku reģistrācija ir brīvprātīga, bet tā būtiski atvieglo noklīduša mājdzīvnieka atgriešanu pie saimniekiem.

Pēc Lauksaimniecības datu centra informācijas, Liepājas pilsētā ir reģistrēti 3917 suņi. Tomēr pašvaldības dzīvnieku patversmē "Lauvas sirds" novērots, ka vairums noklīdušo suņu ir bez mikroshēmām. Visbiežāk mikročips ir, bet nav reģistrēts, līdz ar to ir sarežģītāk atrast dzīvnieka saimnieku. Ik dienas sociālajos tīklos tiek publicēta informācija par noklīdušiem un atrastiem kaķiem. Visbiežāk arī kaķiem nav mikročips, kas palīdzētu atrast saimniekus daudz ātrāk.

Laikā no šā gada janvāra līdz 25.jūnijam dzīvnieku patversmē nonākuši 52 noklīduši suņi. Ja mājdzīvnieki būtu apzīmēti ar mikroshēmu un reģistrēti datubāzē, īpašnieki par savu mājas mīluli informāciju saņemtu pusstundas laikā kopš mājdzīvnieka nogādāšanas dzīvnieku patversmē. Turpretī neapzīmēti mājdzīvnieki nereti patversmē pavada pat septiņas dienas, kamēr tiek atrasts to īpašnieks.

Pašvaldība atgādina, ka reizi gadā visiem suņu īpašniekiem Liepājas pašvaldībā jāmaksā suņa turēšanas nodeva - 8,54 eiro gadā par vienu suni. No nodevas samaksas iegūtie līdzekļi tiek izmantoti ne vien suņu īpašnieku ērtību nodrošināšanai - suņu pastaigu laukumu uzturēšanai un mājdzīvnieku ekskrementu urnu apsaimniekošanai, bet daļa no līdzekļiem tiek novirzīta klaiņojošu dzīvnieku izķeršanai un bezsaimnieka kaķu programmas "Noķer, sterilizē, atlaiž" realizācijai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu