"Maxima" brīdina par viltus lietotni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Viltojums

Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" brīdina par mobilo lietotņu veikalos parādījušos ļaunprātīgu uzņēmuma jaunās lietotnes kopiju, kas nav saistīta ar "Maxima Latvija", informēja kompānijā.

Kompānijā pieļāva, ka viltus lietotne ar oriģinālajai identisku vizuālo noformējumu vāc lietotāju datus. Lietotnes kopijas nosaukums ir "Maxima Latvija" un kā tās izstrādātājs ir norādīts "VD studio".

Savukārt orģinālās lietotnes, kas ļauj veikalos par pirkumiem norēķināties ar telefonu, nosaukums ir "Maxima" un tās izstrādātājs ir "Maxima Latvija".

"Esam sarūgtināti par šādas viltus lietotnes izveidi un aicinām iedzīvotājus būt patiešām vērīgiem. Šobrīd esam sazinājušies ar veikalu pārstāvjiem par autortiesību pārkāpumiem un nelikumīgu preču zīmes izmantošanu, lai pārtrauktu tās izplatīšanu," pauda "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule. 

TVNET jau ziņoja, ka "Maxima Latvija" izstrādājusi mobilo lietotni, ar kuru var veikt maksājumus par pirkumiem "Maxima" veikalos. Mobilās lietotnes izstrādes izmaksas ir iekļautas "Maxima Latvija" šim gadam atvēlētajām investīcijām digitalizācijai, kas ir kopumā apmēram 1,5 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 836,727 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 25,5% un bija 27,496 miljoni eiro.

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs ir Nerijs Numavičs. Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu