Mediķi ceturtdien Bauskā pusotru stundu glābuši no kraujas nokrituša pusaudža dzīvību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ātrā palīdzība.
Ātrā palīdzība. Foto: / LETA

Šodien, 2. jūlijā, divas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes pusotru stundu strādāja, lai pēc smaga kritiena glābtu kāda pusaugu zēna dzīvību, mikroblogošanas vietnē Twitter vēsta dienesta vadītāja Liene Cipule. 

"Sapakots vakuummatracī, mākslīgi elpināts, aparātu pīkstienu skaņās tagad viņš ir ceļā uz Bērnu slimnīcu," pulksten 13:33 rakstīja Cipule, piebilstot, ka pusaudzim nebija ķiveres.

Kā vēsta portāls bauskasdzive.lv, pusaudzis ar velosipēdu braucis pa kraujas malu pie Mūsas tilta un nezināmu iemeslu dēļ nav savaldījis velosipēdu un nokritis lejā. 

Kā "Twitter" norādīja anesteziologs un reanimatologs Roberts Fūrmanis, lietotais algoritms norāda uz smagu galvas traumu, kas ir ar ļoti augstu invaliditātes risku. 

Komentējot šo gadījumu, Fūrmanis vietnē glabsim.lv izveidojis publikāciju, uzsverot, ka bērniem ķiveres jānēsā obligāti, kā arī aprakstot pareizu rīcību smagas galvas traumas gadījumā.

Savukārt Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa informē, ka ka Bauskā, Krasta ielā, 2007.gadā dzimušais jaunietis, vadot velosipēdu, nobraucis no aptuveni piecus metrus augstas kraujas un guvis traumas.  

Policijā par notikušo noformēts ceļu satiksmes negadījuma reģistrācijas protokols.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu