Ķīnas reģionā jauns buboņu mēra gadījums; varas iestādes izplata brīdinājumu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas Iekšējā Mongolijā pagājušajā nedēļā fiksēts jauns buboņu mēra gadījums, liekot varas iestādēm izplatīt oficiālu brīdinājumu,  vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. 

Ar buboņu mēri inficējies kāds gans. Šobrīd pacients atrodas slimnīcā Bajanurā - viņam noteikta karantīna, bet viņa stāvoklis tiek raksturots kā stabils. 

Pagaidām nav skaidrs, kādos apstākļos pacients inficējies ar buboņu mēri. 

Reaģējot  uz šo gadījumu, Iekšējās Mongolijas varas iestādes izplatījušas trešā līmeņa brīdinājumu, kas ir otrs mērenākais no četriem brīdinājuma līmeņiem. 

Buboņu mēri izraisa bakteriāla infekcija. Buboņu mēris var būt nāvējošs, tomēr to iespējams ārstēt ar antibiotikām. 

Buboņu mēris ir izplatītākā mēra forma, kas ļoti reti izplatās no cilvēka uz cilvēku. Šo slimību izplata inficētas blusas, bet ar to var inficēties, arī nonākot saskarsmē ar inficētu dzīvnieku audiem. 

Trešā līmeņa brīdinājums paredz aizliegumu medīt un uzturā lietot dzīvniekus, kas var pārnēsāt mēri. Brīdinājums ar nosaka, ka cilvēkiem ir pienākums nekavējoties ziņot varas iestādēm par iespējamajiem saslimšanas gadījumiem. 

Buboņu mēra gadījumi pasaulē tiek reģistrēti regulāri. Piemēram, 2017.gadā Madagaskarā ar buboņu mēri inficējās vairāk nekā 300 cilvēki. 

Eksperti gan noraida iespēju, ka pasaule varētu piedzīvot plašu buboņu mēra epidēmiju. 

14.gadsimtā buboņu mēra jeb Melnās nāves epidēmija Eiropā, Āfrikā un Āzijā nogalināja aptuveni 50 miljonus cilvēku. Savukārt 19.gadsimtā mēra epidēmijā Ķīnā un Indijā dzīvību zaudēja vairāk nekā 12 miljoni cilvēku. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu