Lai informāciju sniegtu saprotamā un ērtā veidā, Augstākā tiesa izveidojusi "Twitter" kontu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Twitter.
Twitter. Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Augstākā tiesa (Senāts) ceturtdien pievienojās mikroblogošanas vietnei "Twitter", kur tās konts ir "Augstaka_tiesa", pavēstīja Senāta pārstāve Rasma Zvejniece.

Viņa atzīmēja, ka šis būs vēl viens tiesas komunikācijas kanāls, lai sniegtu precīzu un aktuālu informāciju par Senātu un Tieslietu padomi plašākai sabiedrībai tai ērtā veidā.

Preses paziņojumā citēts Senāta priekšsēdētājs Aigars Strupišs, kurš norādījis, ka ir svarīgi, lai tiesas informētu sabiedrību, un darītu to sabiedrībai pieejamā, saprotamā un ērtā veidā, uzsverot, ka tikai informēta un zinoša sabiedrība spēs izprast tiesu darbu un uzticēsies tai. "Tādēļ Senāts iekļaujas sociālo mediju plūsmā un startē tviterī. Tā ir iespēja pārkāpt profesionālās auditorijas robežas, un Augstākā tiesa izmanto šo iespēju," sacījis Strupišs.

Mikroblogošanas vietnē regulāri tiks publicēta informācija par Augstākās tiesas aktualitātēm, nozīmīgākajiem Senāta nolēmumiem, kā arī judikatūras atziņām. Tāpat tur tiks publicēta informācija par Tieslietu padomes lēmumiem un citām aktualitātēm.

Vienlaikus Senātā vērš uzmanību, ka "Twitter" kontu personas nevar izmantot, lai pieprasītu informāciju vai iesniegtu dokumentus Augstākajai tiesai. Tas arī turpmāk jādara līdzšinējā kārtībā, izmantojot tiesas oficiālo e-pastu "at@at.gov.lv".

Ievērojot neitralitātes principu, Augstākā tiesa nepiedalīsies sabiedrības diskusijās "Twitter". Tiesas mērķis ir sniegt sabiedrībai objektīvu un neitrālu informāciju.

Neraugoties uz jauno komunikācijas kanālu, galvenais informācijas avots par Augstākās tiesas un Tieslietu padomes darbu arī turpmāk būs Augstākās tiesas oficiālā mājaslapa "www.at.gov.lv", atzīmēja Zvejniece.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu