Dienas foto: Tērbatas ielā noris "vasaras ielas" atklāšanas pasākumi (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Tērbatas vasaras ielas atklāšana
Foto: Tērbatas vasaras ielas atklāšana Foto: Jānis Škapars/TVNET

17. jūlijā Tērbatas ielā norisinājās vairāki "vasaras ielas" atklāšanas pasākumi, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Mediju pasākums Tērbatas un Elizabetes ielas krustojumā norisinājās plkst.13. Atklāšanas pasākumā piedalījās Rīgas pašvaldības pagaidu administrācijas pārstāvji Artis Lapiņš un Aleksejs Remesovs, Rīgas pilsētas būvvaldes direktora pienākumu izpildītājs Jānis Belkovskis, Rīgas Tūrisma un attīstības biroja valdes locekle Eva Juhņēviča, Rīgas centra attīstības biedrības valdes loceklis Jānis Aufmanis un apvienības "Pilsēta cilvēkiem" valdes priekšsēdētājs Māris Jonovs. Tāpat pasākumā piedalījās "Latvijas Mobilā telefona" jauno attīstības virzienu projektu vadītājs Jēkabs Groskaufmanis.

Pēc oficiālās atklāšanas Tērbatas vasaras ielu visā garumā simboliski ieskandināja pūtējorķestris "Auseklītis" un apmeklētājus gaida tirgotāji.

Bet vakarā, plkst.20, kopā ar Tērbatas ielas iedzīvotājiem ielas atklāšanu ieskandinās "Carnival Youth" koncerts, kam sekos mūzikas pasākums jaunizveidotajā "Biit Me" Rīgas plašu veikalā Tērbatas ielā 15/17. Savukārt Vidzemes tirgū plkst.19 spēlēs Ģirts Rozentāls.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldība eksperimenta veidā pirmo reizi realizēs pilsētas vasaras ielas ideju, uz vienu mēnesi atvēlot Tērbatas ielu gājējiem, riteņbraucējiem, tirgotājiem un nedēļas nogalēs - kultūras notikumiem.

Tērbatas ielai noteikts dzīvojamās zonas statuss, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa. Dzīvojamās zonas statuss nozīmē, ka transportlīdzekļiem, kas pa ielu drīkstēs pārvietoties, tas jādara ar ātrumu, kas nepārsniedz 20 kilometrus stundā. Pa ielu var pārvietoties operatīvais un preču piegādes transports, kā arī iedzīvotāji, kas dzīvo Tērbatas ielā. Vienlaikus pašvaldība aicina preču un citas piegādes attiecīgajā dienā veikt līdz plkst.10.

Transporta piekļuve katram ielas kvartālam nodrošināta tikai no vienas puses, uzsvēra Reveliņa, aicinot iepazīties ar satiksmes izmaiņu shēmu pašvaldības mājaslapā.

Tāpat transportlīdzekļi joprojām drīkst šķērsot ielu krustojumos. Satiksmes departamenta pārstāve uzsvēra, ka ceļu satiksmes noteikumus arī gājēju ielā neviens nav atcēlis, tāpēc gājējiem šķērsot krustojumus atļauts tikai pie zaļā luksofora signāla.

Sabiedriskā transporta kustība mēnesi Tērbatas ielā būs slēgta, un pasažieri aicināti izmantot transportu, kas kursē pa Brīvības, Krišjāņa Barona, Avotu, Satekles, Valmieras un Ernesta Birznieka-Upīša ielām. Savukārt tie autovadītāji, kuriem ir abonementi pašvaldības stāvvietu izmantošanai gar Tērbatas ielu, savus transportlīdzekļus varēs novietot perpendikulāro ielu stāvvietās.

Pašvaldībā skaidroja, ka Tērbatas ielas garumā iekārtotas zaļās atpūtas zonas un paplašinātas kafejnīcu terases, vietām būs iespēja baudīt lauku gardumus no Latvijas mājražotājiem, bet nedēļas nogalēs - piedzīvot kultūras programmu bērniem un pieaugušajiem. Turklāt visas ielas garumā tiks nodrošināta bezmaksas bezvadu interneta piekļuve.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu