Meklēšanā izsludinātais "Wirecard" direktors aizbēdzis uz Baltkrieviju

TVNET/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
 "Wirecard" direktors Jans Marsaleks
"Wirecard" direktors Jans Marsaleks Foto: Vācijas policija

Krahu piedzīvojušā Vācijas finanšu tehnoloģiju uzņēmuma "Wirecard" direktors Jans Marsaleks slēpjas Baltkrievijā vai Krievijā, liecina mediju "Der Spiegel" un "Bellingcat" izmeklēšana.

Austrijas pilsonis Marsaleks pēdējoreiz redzēts 18.jūnijā. 

"Der Spiegel" un "Bellingcat" nedēļas nogalē ziņoja, ka Marsaleks 19.jūnijā īsi pēc pusnakts esot privātajā lidmašīnā ieradies Minskas lidostā. Datubāzēs nav datu par izlidošanu no Minskas, kas liek domāt, ka Marsaleks joprojām atrodas Baltkrievijā vai arī ir devies uz Krieviju.

Pēc tam, kad "Wirecard" tika konstatēts gandrīz divu miljardu dolāru iztrūkums, izskanēja aizdomas, ka Marsaleks aizbēdzis un Filipīnām un no turienes uz Ķīnu, taču "Bellingcat" norāda - dati par šādu maršrutu esot safabricēti, lai jauktu pēdas.

Vācijas un Austrijas varasiestādes izsludinājušas Marsaleku meklēšanā. Viņš turēts aizdomās par līdzekļu piesavināšanos un krāpniecību.

Pēc "Wirecard" kraha izmeklētāji sāka interesēties par Marsaleka lomu citos uzņēmumos, kā arī viņa politiskajām interesēm, norāda RFE/RL. 

Laikraksts "The Financial Times" ziņoja, ka Marsaleks figurē vismaz trīs Rietumvalstu izlūkdienestu izmeklēšanās par viņa kontaktiem ar indivīdiem, kuri saistīti ar Krievijas militāro izlūkdienestu GRU.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu