Vairāk nekā 1000 sievietes pieteikušās bezmaksas apmācībām par tehnoloģijām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviete ar datoru.
Sieviete ar datoru. Foto: ROBIN UTRECHT/SIPA / ROBIN UTRECHT/SIPA

 Vairāk nekā 1000 sievietes pieteikušās biedrības "Riga TechGirls" bezmaksas apmācībām par tehnoloģijām, informēja "Riga TechGirls" vadītāja, valdes locekle un mentore Anna Andersone.

Viņa informēja, ka 28.jūlijā sāksies "Riga TechGirls" organizētas tiešsaistes mācības "Iepazīsti tehnoloģijas" latviešu valodā. Šīs mācības "Riga TechGirls" nodrošina pateicoties pirmajam "Google.org" atbalstam Latvijā un Lietuvā, kurš tika izsludināts 9.jūlijā. Interese par mācībām ir ļoti liela, un ir saņemti jau vairāk kā 1000 pieteikumi no sievietēm Latvijā, kā arī latvietēm, kas dzīvo ārvalstīs.

Andersone norādīja, ka "Iepazīsti tehnoloģijas" ir pirmais bezmaksas tiešsaistes kurss, kas paredzēts sieviešu kvalifikācijas celšanai un pārkvalifikācijas sākšanai, lai attīstītu izpratni un spējas tehnoloģiju jomā. Mācību kurss norisināsies trīs mēnešu garumā reizi vai divas reizes nedēļā, nodrošinot vairāk nekā 20 dažādu lekciju, semināru un darbnīcu. 

Mācību saturs būs pieejams tikai reģistrētajām dalībniecēm tiešsaistē, bet to būs iespējams noskatīties arī ierakstā, sev ērtā laikā. Vismaz 150 absolventēm būs iespēja pēc programmas turpināt sava ceļa attīstību ar individuāli izvēlētu mentoru no tehnoloģiju sfēras.

Viņa skaidroja, ka katra sesija būs vismaz stundu gara ar iespēju pēc tās nokārtot testu, lai nostiprinātu zināšanas. Dalībnieces, kas būs veiksmīgi nokārtojušas visus testus, mācību beigās saņems sertifikātu, apliecinot veiksmīgu zināšanu apguvi. Sesiju tēmas būs saistītas ar plašu informācijas spektru par tehnoloģijām, sākot no tā, kā tās maina pasauli, kādas karjeras iespējas ir pieejamas Latvijā, kādas prasmes ir nepieciešamas, lai tajās sāktu darbu, kā atšķiras informāciju tehnoloģiju (IT) un inženierijas jomas, kādi uzņēmumu veidi, programmēšanas valodas un lomas ir populāras un kāda ir ikdiena strādājot IT.

"Esam ļoti priecīgas, ka jau vairāk kā 1000 dalībnieces reģistrējušās "www.iepazistitehnologijas.lv", bet esam gatavas uzņemt arī vairāk. Būtu liels prieks, ja par tehnoloģiju sniegtajām iespējām darba tirgū un prasmēm, kas nepieciešamas, lai pašattīstītos šajā nozarē, padziļināti uzzinātu vismaz divi tūkstoši sieviešu Latvijā!" sacīja Andersone.

"Riga TechGirls" ir nevalstiska organizācija, kuras mērķis ir iedvesmot un izglītot meitenes un sievietes par tehnoloģijām. Triju gadu laika "Riga TechGirls" organizējusi vairākas tikšanās un praktiskās darbnīcas. 2018.gadā organizācija paplašināja darbību, atverot "Vidzeme TechGirls" Valmierā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu