Šķirotavas stacijā, imitējot ekoloģisko katastrofu uz dzelzceļa, notiek operatīvo dienestu mācības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" LDz šodien Šķirotavas stacijā organizēs plaša mēroga mācības, kurās tiks pārbaudīta operatīvo dienestu gatavība un spēja savstarpēji sadarboties, lai novērstu ekoloģisku katastrofu uz publiskās dzelzceļa infrastruktūras, informēja LDz pārstāve Ella Pētermane. 

Lai pārbaudītu Civilās aizsardzības sistēmā iesaistīto dalībnieku gatavību koordinētai rīcībai un nostiprinātu sadarbību katastrofu pārvaldīšanā, mācībās piedalīsies ne tikai LDz darbinieki, bet arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Zemessardzes 1.Rīgas brigādes, Valsts policijas, Rīgas pašvaldības policijas, kā arī Valsts vides dienesta darbinieki.

Mācību laikā tiks imitēta cisternas ar bīstamu kravu nobraukšana no sliedēm, sākoties bīstamas vielas noplūdei no cisternas un tai aizdegoties. Operatīvo dienestu uzdevums būs lokalizēt un nodzēst ugunsgrēku, lokalizēt bīstamās kravas noplūdi no cisternas un likvidēt tās izraisītās sekas, pārsūknēt no bojātās cisternas atlikušo bīstamo kravu derīgajā cisternā, ka arī uzcelt ritošo sastāvu uz sliedēm atbilstoši noteiktām prasībām.

LDz aicina iedzīvotājus neuztraukties, jo mācību laikā ekoloģiskā katastrofa tiks imitēta, un ne videi, ne iedzīvotājiem apdraudējums netiks radīts. Mācības Šķirotavas stacijā sāksies plkst.10.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDZ Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDZ loģistika".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu