Izlīguma dēļ izbeigts kriminālprocess par mūziķa Rolanda Ūdra notriekšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šī gada 21. jūlijā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu personas apsūdzībā par mūziķa Rolanda Baloža-Ūdra notriekšanu, jo lietā tika panākts izlīgums.

Ģenerālprokuratūrā, neminot cietušā vārdu, skaidroja, ka kriminālprocess tika sākts 2016. gada 17. janvārī par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, kura rezultātā cietušajam tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas bīstami cietušā dzīvībai. Lietā tika apsūdzēta viena persona pēc Krimināllikuma 260.panta otrās daļas.

Kriminālprocesa izbeigšana, pamatojoties uz noslēgto izlīgumu, panākta, jo apsūdzētā persona iztiesāšanas gaitā mainīja savu attieksmi pret viņai inkriminēto noziedzīgo nodarījumu, proti, atzina vainu un kriminālprocesa izbeigšanai piekrita citas kriminālprocesā iesaistītās personas.

Izbeidzot kriminālprocesu, pamatojoties uz izlīgumu, apsūdzētā persona netiek reabilitēta. Autovadītājs savu vainu atzina un piekrita atlīdzināt radītos zaudējumus. Lēmums ir pārsūdzams.

Prokuratūrā iepriekš skaidroja, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, ceļa posmā Rīgā, kur atļautais braukšanas ātrums apdzīvotā vietā ir 30 kilometri stundā, apsūdzētais pārsniedza noteikto ātruma ierobežojumu un brauca ar ātrumu, kas nav mazāks par 70 kilometriem stundā, neņēma vērā brīdinājuma zīmes, piemēram, uz ceļa strādā, ātrumvalnis un citas, kā arī to, ka brauktuve bija klāta ar sniegu. 

Brīdī, kad apsūdzētais pamanīja gājēju, kurš šķērsoja ielu, vadītājs savlaicīgi nesamazināja braukšanas ātrumu un neapturēja transportlīdzekli, notriecot gājēju. Cietušajam tika nodarīti smagi, dzīvībai bīstami miesas bojājumi. 

Kā ziņots, 2016. gada 17. janvārī ap plkst.15.40 Rīgā, Artilērijas ielas posmā starp Aleksandra Čaka un Krāsotāju ielu, Ūdrim uzbrauca automašīna. Mūziķis negadījumā guva smagas traumas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu