Neraugoties uz inficēšanos, Bolsonaru dodas izbraucienā un tērzē ar strādniekiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Žairs Bolsonaru demonstrācijā Braziljā. 19.aprīlis, 2020
Žairs Bolsonaru demonstrācijā Braziljā. 19.aprīlis, 2020 Foto: Reuters/ScanPix

Neraugoties uz pozitīvo Covid-19 testu, Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru ceturtdien devies izbraucienā ar motociklu un līdzās prezidenta pilij, nepavilcis masku, sarunājies ar teritorijas uzkopšanas darbu strādniekiem.

65 gadus vecais Bolsonaru atrodas karantīnā Alvoradas pilī kopš 7.jūlija, kad Covid-19 testa rezultāts izrādījās pozitīvs.

Viņš atcēlis plānotos braucienus, kad trešdien testa rezultāts atkal bija pozitīvs.

Jūtos "nedaudz slikti, būdams ieslodzīts šeit," ceturtdien sociālajā tīklā "Facebook" publicētajā video atzina galēji labējais līderis.

Fotogrāfijās redzams, ka prezidents devies izbraucienā ar motociklu pa rezidences teritoriju un vienā brīdī apstājas, lai parunātu ar teritorijas sakopšanas darbu strādniekiem, kas tobrīd vāc lapas, neraugoties uz to, ka viņam bijis pozitīvs Covid-19 testa rezultāts un nedz viņam, nedz strādniekiem tobrīd nebija maskas.

Prezidenta birojs ziņu aģentūrai AFP norādīja, ka šos attēlus nekomentēs.

Bolsonaru arī agrāk pārkāpis sociālās distancēšanās vadlīnijas, tostarp Covid-19 uzliesmojuma laikā regulāri pilsētas ielās apmeklējot atbalstītāju mītiņus.

Valstī ar 209 miljoniem iedzīvotāju ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pārsniedzis 84 000, bet 2,3 miljoniem cilvēku apstiprināta inficēšanās ar koronavīrusu.

Bolsonaru iepriekš Covid-19 vīrusu nodēvējis par "vieglu gripu" un kritizējis ierobežojošo pasākumu ietekmi uz ekonomiku. Tagad "Facebook" viņš apliecinājis, ka jūtas lieliski.

"Ir jābūt uzmanīgiem, bet nav iemesla dzīvot šausmās," sacīja prezidents.

"Mums rūp dzīvības aizsargāšana, bet šīs [izolācijas] politikas netiešais kaitējums nogalinās vairāk cilvēku nekā vīruss," sacīja Bolsonaru.

Pirms inficēšanās viņš regulāri parādījās galvaspilsētas Braziljas ielās bez sejas maskas, apskāvās un sarokojās ar atbalstītājiem, un aicināja atkal atsākt ekonomisko darbību valstī, neraugoties uz koronavīrusa straujo izplatīšanos.

Kopš pirmā testa, kas tika veikts pēc Bolsonaru sajustiem simptomiem - drudža un noguruma -, viņš ir strādājis, rīkojot videokonferences no Alvoradas pils.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu