ASV piekrasti sasniedz 2020.gada sezonas pirmais orkāns

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Vētras bojāta piestātne Teksasā
Vētras bojāta piestātne Teksasā Foto: AP/Scanpix

Pirmais 2020.gada Atlantijas okeāna viesuļvētru sezonas orkāns "Hanna" sestdien sasniedzis Teksasas piekrasti, atnesot spēcīgas lietusgāzes un augstas krasta bangas, kas var izraisīt bīstamus plūdus.

"Hanna", kas šobrīd ir pirmās kategorijas viesuļvētra un kuras vēju ātrums sasniedz 145 kilometrus stundā (40 metrus sekundē), svētdien ap plkst.1 pēc Latvijas laika sasniedza Teksasas piekrastē esošo Padres salu, ziņo ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC).

Pagaidām "Hannas" nodarītie postījumi Teksasas dienviddaļā, kas pēdējā laikā piedzīvojusi Covid-19 pandēmijas masīvu uzliesmojumu, šķiet, nav lieli. Dažviet izolētās teritorijās izcēlušies plūdi, un dažviet traucēta elektroenerģijas piegāde.

Pavalsts piekrasti orkāns sasniedza aptuveni 110 kilometrus uz dienvidiem no Korpuskristi. Pilsēta, kur mīt 325 000 cilvēku, ir viens no Teksasas infekcijas epicentriem.

Tiek prognozēts, ka "Hanna" naktī uz svētdienu turpinās virzīties dziļāk iekšzemē pār Teksasas dienviddaļu, svētdien sasniedzot Meksikas ziemeļaustrumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu