Čeku loterijas nodrošināšanai turpmākajos trīs gados nepieciešami € 1,9 miljoni (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Carli Jeen/Unsplash

Finanšu ministrija (FM) vidējā termiņa budžetā no 2021.gada līdz 2023.gadam prioritārajiem pasākumiem vēlas 16 miljonus eiro, tostarp 1,9 miljoni eiro nepieciešami čeku loterijas nodrošināšanai, informēja ministrijā.

FM skaidroja, ka čeku loterijas mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, apkarot nodokļu krāpniecību un mudināt pircējus pieprasīt čekus, kvītis un biļetes par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem Latvijas teritorijā.

Turpmākajos trijos gados FM no budžeta vēlas papildus 5,7 miljonus eiro Valsts ieņēmuma dienesta (VID) darbības efektivizēšanai, balstoties uz moderniem analītikas risinājumiem un mūsdienīgu platformu datu glabāšanai.

Latvijas iesaistes sekmēšanai Eiropas Savienības (ES) ārējās darbības instrumentu finansētos projektos papildus nepieciešami 200 000 eiro. Šī pasākuma mērķis ir nodrošināt metodisku atbalstu valsts pārvaldes institūcijām projektu pieteikumu sagatavošanā un projektu administrēšanā, kā arī informatīvu atbalstu pilsoniskās sabiedrības organizācijām un komersantiem, kuri ir ieinteresēti iesaistīties ES ārējās darbības instrumentu finansētu projektu ieviešanā.

Savukārt 600 000 eiro nepieciešami valsts pārvaldes iekšējā audita funkcijas pārvaldības modernizēšanai un auditoru kapacitātes paaugstināšanai. Pēc FM skaidrotā, šī pasākuma mērķis ir samazināt administratīvo slogu un optimizēt iekšējā audita funkcijas pārvaldības procesus ministrijās un iestādēs, kā arī sakārtot valsts pārvaldes funkciju vadību, modernizējot valsts pārvaldes iekšējā audita funkcijas.

Ministrija ir iesniegusi arī vienu starpnozaru prioritāro pasākumu "Robežšķērsošanas vietu "Silene" un "Pāternieki" caurlaidības kapacitātes palielināšana", kura mērķis ir palielināt robežšķērsošanas vietu caurlaides spēju, lai uzlabotu transportlīdzekļu pieaugošās plūsmas pārvaldību, nodrošinātu ātru un ērtu robežas šķērsošanu, kā arī efektīvu kontroli un ES muitas robežas aizsardzību. Šī pasākuma īstenošanai papildus nepieciešami 7,9 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka kopumā ministrijas prioritāro pasākumu īstenošanai 2021.gada budžetā papildus vēlas 1,8 miljardus eiro. Tik pat liela summa tiek prasīta 2022.gada budžetā, bet 2023.gada budžetā ministrijas prioritāro pasākumu īstenošanai vēlas 2,14 miljardus eiro.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu