Iesaka lasītāji: Krāšņākās un baudāmākās atpūtas vietas un lietas

#esiesakuLatviju
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Turpinām apkopot lasītāju ieteiktās populārākās vietas un apskates objektus katrā Latvijas novadā. Diemžēl Zemgalē lasītāji pagaidām iesūtījuši vien 5 populārus galamērķus, kas tika apskatīti iepriekšējā publikācijā, tāpēc šajā reizē Zemgale paliek tukšā.

Vidzeme

Par  populāriem galamērķiem Vidzemē vēl mūsu lasītāji vairākkārt minējuši šādas vietas:

Ieriķu dzirnavas

Vidzemes šosejas 72. kilometrā, starp Līgatni un Cēsīm, Ieriķos var apmeklēt dabas radītu un cilvēku pilnveidotu brīnumjauku relaksēšanās vietu, kur ikdienas steigā nogurušajiem atgūt spēkus, vērojot brīnišķīgos Melderupes ūdenskritumus. Lieliska vieta fotosesijām un laulību ceremonijām. Rudenī un ziemā, kad satumst, Dzirnavu takā tiek atvērts Gaismas parks.

Līgatnes dabas takas

Tas ir labiekārtotu taku kopums dabiskā meža ainavā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Līgatnes dabas takās ir iespējams apskatīt gan dažādus Latvijas dzīvniekus, gan vērot neskartas dabas ainavas, klausīties meža un pļavu balsīs, izstaigāt Gaujas senlejas gravas un paugurus, kā arī baudīt aktīvu atpūtu un brīnišķīgu mieru.

Vēl lasītāji kā apmeklēšanas vērtas vietas Vidzemē minējuši arī

Zeit tīklu parku Līgatnē

Kurzeme

Eksotisko dzīvnieku parks Dundagā

Parks Dundagas centrā. Atvērts no 1. maija līdz 31. oktobrim, no 1. novembra līdz 30. aprīlim ar iepriekšēju pieteikšanos. Ģimenēm ar bērniem, skolēniem un citiem interesentiem, iepazīšanās ar eksotiskajiem mājdzīvniekiem: alpakas, lamas, strausi, šinšilas, pundurtruši, minicūciņas, aitu cūkas, kamieļi, cekulpīles, pāvi, zilā govs, zebra, dzeloņcūkas un ziemeļamerikas jenoti u.c.

Dabas parks “Engures ezers”

Latvijas lielākā piejūras ezera dabas parks pārsteigs ar reti sastopamiem augiem, pinkainām savvaļas govīm un zirgiem. To ir vērts apmeklēt ne tikai ikgadējās Putnu vērošanas dienās pavasarī un rudenī, bet arī savvaļas orhideju ziedēšanas laikā gada karstākajos mēnešos.

Vēl šonedēļ mūsu lasītāji par populāriem galamērķiem atzinuši arī

Zivju restorānu “Bermudas”

Liepājas Karostu

Mērsraga bāku

Latgale

Silene resort & SPA

Paši atpūtas un relaksācijas centra darbinieki par savu kompleksu saka šādi: “Silene Resort & SPA” ir unikāla vieta, kurp doties kopā ar visu ģimeni, lai smeltos dabas enerģiju un baudītu lielisku atpūtu. Silenes priežu mežā gaiss ir teju sterils, jo 1 kubikmetrā šeit ir ne vairāk kā 300 baktērijas. Atrašanās šādā mežā dziedē sirgstošos un atjauno enerģiju nogurušajiem. Tas ir kā lielisks antidepresants un ģimenes “ārsts”  vienlaikus. Savukārt bērni vecāku pavadībā šajā daudzveidīgajā un neskartajā vietā var apgūt dabas mācību, aplūkot dzīvniekus un klausīties putnu balsis. “Silenē” dabas skaistums, smaržas, skaņas un enerģija tiek vērtēti ļoti augstu.

Glempings “Dagdas sala”

Uz nelielas salas Dagdas ezera vidū, prom no pilsētas trokšņiem un steigas iespējams nakšņot dabas tuvumā, paliekot kādā no ērti iekārtotām teltīm. Salas saimnieki sola atmiņā paliekošu pieredzi krāšņajā Latgales dabā, ko papildina komfortablas un estētiski pievilcīgas naktsmītnes.

Vēl kā jauka vieta Latgalē minēti arī

Rāznas ezerkrasti

Šādi izskatās lasītāju ieteikto Latvijas galamērķu šīsnedēļas apkopojums. Gaidām ieteikumus par jaukām vietām Zemgalē. Mēs zinām - tur tādu ir daudz!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu