Viena no grandiozākajām valsts izlaupīšanas shēmām: Malaizijas premjeru atzīst par vainīgu visās apsūdzībās (9)

Papildināts
TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Malaizijas bijušais premjerministrs Nadžibs Razaks otrdien atzīts par vainīgu visās apsūdzībās pirmajā tiesas prāvā par simtiem miljonu eiro izlaupīšanu no valsts stratēģisko investīciju fonda "1Malaysia Development Berhad" (1MDB).

Ekspremjeram piespriesti 12 gadi cietumā.

Kualalumpuras Augstā tiesa likusi viņam samaksāt 210 miljonu ringitu (42 miljonu eiro) lielu naudassodu.

Kualalumpuras tiesa pēc 16 mēnešus ilgušās prāvas atzinusi ekspremjeru par vainīgu visās apsūdzībās saistībā ar 42 miljonu ringitu (8,4 miljonu eiro) pārskaitīšanu no 1MDB bijušās struktūras "SRC International" uz viņa kontiem.

67 gadus vecais ekspremjers tika atzīts par vainīgu visās septiņās apsūdzībās, tostarp par naudas atmazgāšanu un amata pilnvaru pārsniegšanu, un tagad viņam draud desmitiem gadu cietumā. Nadžibs spriedumu var pārsūdzēt.

Šī bija pirmā Nadžiba tiesas prāva saistībā ar līdzekļu izlaupīšanu no 1MDB, un ekspremjers apsūdzēts arī citās krimināllietās.

Nadžibs tiek apsūdzēts, ka viņš no 1MDB līdzekļiem nelikumīgi piesavinājies 2,28 miljardus ringitu (450 miljonus eiro).

Fondu Nadžibs izveidoja 2009.gadā drīz pēc tam, kad kļuva par premjerministru. Skandāla dēļ par līdzekļu izlaupīšanu no 1MDB Nadžiba vadītā partija "Apvienotā malajiešu nacionālā organizācija" 2018.gadā cieta sakāvi parlamenta vēlēšanās un Nadžibs zaudēja premjera amatu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu