Motociklists Rīgā pārkāpj noteikumus un pēc sadursmes uzkrīt uz auto jumta (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tallinas un Cēsu ielas krustojums ir satiksmes mezgls, kurš slēpj izaicinājumus pat rūdītākajiem autobraucējiem. Šeit arī ar apbrīnojamu regularitāti tiek sasists kāds spēkrats, ziņo raidījums Degpunktā.

Pavisam nesen šajā krustojumā nepatikšanās iekūlās kāds motobraucējs - viņš pēc automobiļu rindas apbraukšanas pa pretējo pusi un šķērsojot nepārtrauktu līniju, iebrauca krustojumā, kur sadūrās ar automobili un attapās uz tā jumta.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Arita Freimane vēsta, ka mediķu brigāde notikuma vietā ieradusies piecu minūšu laikā un, par laimi, viņiem darba bijis salīdzinoši maz. Citiem vārdiem, negadījumā cieta tikai motocikla un automašīnas bleķi.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Meklējot skaidrojumu, kurš vainojams šajā negadījumā, Degpunktā devās pie speciālistiem Drošas braukšanas skolā. 

Tās direktors Jānis Vanks saka, ka pirmais, kas nāk prātā, ir Baltezera gadījums, kad motobraucējs, ievērojami pārsniedza ātrumu, apbrauca mašīnu kolonnu un ietriecās spēkratā, kurš izbrauca uz galvenā ceļa. Tallinas un Cēsu ielas krustojumā fiksētais negadījums būtībā ir identisks, tikai braukšanas ātrums ir krietni mazāks un sekas - maigākas. Pēc Vanka teiktā - ja motobraucējs nebūtu pārkāpis noteikumus un braucis vienā joslā ar automašīnām, sadursme, visticamāk nebūtu notikusi.

Tāpat DBS direktors norāda, ka motobraucējiem, pat ja viņi brauc pa galveno ceļu, visu laiku ir jāvēro un jākontrolē situācija un jāpatur prātā, ka viņus var nepamanīt. Arī no nevajadzīgas steigas Vanks iesaka atturēties, jo tās ietaupītās desmit, divdesmit sekundes nav lieka riska vērtas. Tas vienlīdz attiecas kā uz autobraucējiem un viņu nevajadzīgajiem apdzīšanas manevriem, zīmju un luksoforu neievērošanām, tā arī motociklu vadītājiem un visiem citiem satiksmes dalībniekiem. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu