Diennakts laikā ugunsgrēkos cietuši četri cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī, no trešdienas plkst.6.30 līdz ceturtdienas plkst.6.30, Latvijā reģistrēti desmit ugunsgrēki un tajos cietuši četri cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Šorīt glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur dega neapsaimniekota vienstāva ēka 200 kvadrātmetru platībā. No ēkas tika evakuēts viens cilvēks. Patlaban šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un turpinās tā dzēšanas darbi.

Trešdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtajā stāvā ar atklātu liesmu dega veļas mazgājama mašīna. Ugunsdzēsēji no dzīvokļa izglāba trīs cilvēkus, kuri bija cietuši un nodoti mediķiem. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts.

Tāpat trešdien VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavas ielu Liepājā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no daudzstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvokļa redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, glābēji no dzīvokļa izglāba cilvēku un nodeva mediķiem.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Dzīvoklī dega sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā.

24 stundās divi ugunsgrēki dzēsti novados, divi Rīgā, bet seši citās pilsētās. Papildus minētajiem ugunsgrēkiem Valsts meža dienests trešdien dzēsis trīs nelielus meža ugunsgrēkus, kuru kopējā platība bijusi 0,003 hektāri, aģentūru LETA informēja dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši 19 glābšanas darbus, no tiem sešus novados, septiņus Rīgā, bet sešus citās pilsētās. No ūdenstilpēm nav izcelts neviens noslīkušais.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 4775 ugunsgrēki, tostarp 1379 reizes degusi kūla. Liesmās un dūmos dzīvību zaudējuši 47 cilvēki, bet cietuši 158, liecina VUGD apkopotā statistika, kurā nav iekļauti meža ugunsgrēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu