Tramps ierosina atlikt ASV vēlēšanas (51)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps tviterī ierosinājis atlikt novembrī gaidāmās ASV prezidenta vēlēšanas, aizbildinoties ar iespējamu krāpniecību.

Tramps raksta, ka pasta balsojums Covid-19 pandēmijas apstākļos būšot "nepatiess un krāpniecisks". Nav pierādījumu, kas apstiprinātu šādus Trampa izteikumus, taču viņš jau iepriekš bieži nācis klajā ar līdzīgiem apgalvojumiem, ka pasta balsojums paverot plašas iespējas krāpties. Gadu gaitā veiktajos nacionālā un štata līmeņa pētījumos nav konstatētas plašas krāpšanās pazīmes, norāda BBC.

"Ja tiks rīkots vispārējs pasta balsojums (nevis attālinātā balsošana, kas ir laba), 2020.gada vēlēšanas būs visnepatiesākās un krāpnieciskākās vēsturē. ASV tas būs liels apkaunojums. Atlieciet vēlēšanas, līdz cilvēki varēs pienācīgi, droši un nebaidoties nobalsot," tvīto Tramps.

Šomēnes seši ASV štati plānoja balsošanu novembra vēlēšanās pilnībā rīkot ar pasta starpniecību. 

Apmēram pusē ASV štatu reģistrētie vēlētāji var pieprasīt iespēju nobalsot pa pastu.

Taču vēlēšanu datumu, kas ar likumu ir noteikts 3.novembrī, var mainīt vienīgi Kongress, un, demokrātiem kontrolējot Pārstāvju palātu, tas ir mazticami.

Iepriekš Tramps ir uzstājis, ka nesaskata nekādu problēmu vēlēšanu sarīkošanā.

Taču koronavīrusa pandēmija daudzviet ASV joprojām nav pakļauta kontrolei, tostarp tādos republikāņu kontrolētos štatos kā Florida un Teksasa.

Gada sākumā notikušo priekšvēlēšanu laikā vairākas pavalstis balsošanu atlika, vai arī samazināja vēlēšanu iecirkņu skaitu.

Turklāt atcelti visi lielākie sporta pasākumi, un pastāv šaubas vai septembrī savas durvis atkal vērs skolas un universitātes.

Tajā pašā laikā Tramps kategoriski pretojas demokrātu centieniem paplašināt balsošanu pa pastu, apgalvojot, ka tas vairos krāpšanās iespējas.

Viņa pretinieki apgalvo, ka neesot nekādu pierādījumu, kas šādus apgalvojumus apstiprinātu.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu