Laikraksts: Rojas un Mērsraga novadu mēri varētu pievienoties VL-TB/LNNK

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Google Maps

Rojas novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa, kura pašvaldībā ievēlēta no Latvijas Zaļās partijas (LZP) saraksta, un Mērsraga novada domes priekšsēdētājs Roberts Šiliņš, kurš ievēlēts no vēlētāju apvienības "Mēs Mērsraga novadam" saraksta, tuvākajā laikā varētu pievienoties nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), vēsta laikraksts "Latvijas Avīze" (LA).

Tādā gadījumā abi politiķi nākamajās pašvaldību vēlēšanās no VL-TB/LNNK saraksta varētu startēt jaunajā Talsu novadā, kurā līdz ar administratīvi teritoriālo reformu būs iekļauta gan Roja, gan Mērsrags.

LA atgādina, ka nesen nacionālā apvienība pārņēma varu pašreizējā Talsu novada domē.

Iespēju nākamā gada pašvaldību vēlēšanās kandidēt jaunajā Talsu novadā apsverot arī bijušais Saeimas deputāts un ministrs, pašreizējais advokāts Gaidis Bērziņš. Viņa dzīvesvieta deklarēta Dundagas novadā, kurš arī tiks pievienots Talsu novadam.

Vaicāts, vai kandidēs nākamā gada pašvaldību vēlēšanās, Bērziņš laikrakstam atzinis, ka lēmumu vēl neesot pieņēmis, bet uz pārdomām viņu pamudinājis notiekošais Dundagas novadā, kur pērn domes nerēķināšanās ar opozīcijas un iedzīvotāju viedokli izraisīja plašas protesta akcijas. Tās notika pēc Kolkas pagasta pārvaldes vadītāja Alda Pinkena atbrīvošanas no amata, kurā ar tiesas lēmumu viņš tika atjaunots.

Uz vaicāto, vai VL-TB/LNNK sarakstā varētu būt arī Rojas novada domes priekšsēdētāja Kārkliņa, Bērziņš atbildējis: "Rojas novadā mums ir bijusi ilgstoša sadarbība ar Evu Kārkliņu, es augstu vērtēju viņas padarīto. Esam sadarbojušies arī kultūras projektu īstenošanā. Nacionālajai apvienībai Talsu novadā varētu būt spēcīgs saraksts."

Kārkliņa LA apstiprinājusi, ka no LZP ir izstājusies jau pavasarī, jo partijā notikusi paaudžu maiņa un tur "vairs nav tik izteikta zaļā doma". Ar nacionālo apvienību viņas komanda jau ilgstoši sadarbojas, kopā ir īstenoti arī vairāki attīstības projekti. Var secināt, ka tiem bijis nacionālās apvienības ministru - vispirms jau kultūras ministra - atbalsts, norāda laikraksts.

Mērsraga novada priekšsēdis Šiliņš arī pieļāvis, ka varētu kandidēt no nacionālās apvienības saraksta, jo "diemžēl vēlētāju apvienības vairs nevarēs piedalīties vēlēšanās un tad kāda partija ir jāizvēlas". Viņš par savējo uzskata nacionāli konservatīvo vēlētāju, tāpēc izvēli izdarījis, ņemot vērā nacionālās apvienības ideoloģiju.

LA arī raksta, ka no Latvijas Reģionu apvienībā (LRA) ietilpstošās "Reģionu alianses" uz nacionālo apvienību ir pārgājis Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. Tomēr LRA un VL-TB/LNNK līderu sacītais liekot domāt, ka tas noticis uz abpusējas vienošanās pamata, jo abām partijām ir kopīgs saraksts ne tikai Rīgas domes vēlēšanās, bet jau ilgstoši tās sadarbojas arī Siguldas novadā. Arī nākamajās vēlēšanās Siguldā LRA un VL-TB/LNNK startēšot kopā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu