Nedēļas laikā konstatēti trīs ar augu aizsardzības līdzekļu lietošanu saistīti pārkāpumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lauku miglošana. Ilustratīvs attēls
Lauku miglošana. Ilustratīvs attēls Foto: Teo Sticea/Unsplash

Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) inspektori nedēļas laikā veiktajās pārbaudēs konstatējuši trīs ar augu aizsardzības līdzekļu lietošanu saistītus pārkāpumus, informēja dienestā.

Laika posmā no 24.jūlija līdz 30.jūlijam VAAD inspektori visā Latvijā kopumā veikuši 134 pārbaudes, tajā skaitā 118 augu aizsardzības līdzekļu lietošanas plānotās pārbaudes, 14 augu aizsardzības līdzekļu lietošanas operatīvās pārbaudes, reaģējot uz desmit iedzīvotāju sūdzībām. Tāpat veiktas divas augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas vietu paredzētās pārbaudes.

Augu aizsardzības līdzekļu lietošanas pārbaudēs ņemti 16 augu paraugi.

Augu aizsardzības līdzekļu lietošanas pārbaužu laikā konstatēti trīs ar to lietošanu saistīti pārkāpumi, tajā skaitā vienā gadījumā augu aizsardzības līdzeklis lietots, neievērojot noteikto aizsargjoslu no ūdens objekta. 

Savukārt vienā pārkāpumu gadījumā lietots Latvijā nereģistrēts augu aizsardzības līdzeklis

un vienā gadījumā, lietojot augu aizsardzības līdzekli, nav ievērota normatīvo aktu prasība par pieļaujamo vēja ātrumu.

Jau ziņots, ka VAAD inspektori iepriekšējās nedēļas - no 17. līdz 23.jūlijam - laikā veiktajās pārbaudēs konstatējuši sešus ar augu aizsardzības līdzekļu lietošanu saistītus pārkāpumus.

VAAD ir Zemkopības ministrijas padotībā. Dienests veic valsts kontroli un uzraudzību augu aizsardzības jomā, kā arī sadarbojas ar starptautiskām organizācijām, nodrošinot informācijas apmaiņu ar citām valstīm par augu aizsardzības, augu karantīnas, sēklu aprites un selekcionāra tiesību aizsardzības jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu