Cilinskis: "Saskaņa" un GKR savstarpējos strīdos pazaudēja nākotnes redzējumu (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Einārs Cilinskis
Einārs Cilinskis Foto: Paula Čurkste/LETA

Bijušie Rīgas domes valdošās koalīcijas partneri "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) savstarpējos strīdos pazaudēja nākotnes redzējumu, intervijā teica nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Rīgas mēra amata pretendents Einārs Cilinskis.

Tas, viņaprāt, novedis pie situācijas, ka nav sagatavoti jauni investīciju projekti. Politiķis uzskata, ka pie vainas projektu savlaicīgā nesagatavošanā ir nesaskaņas starp "Saskaņu" un "Gods kalpot Rīgai", kas noveda pie nespējas pieņemt lēmumus un domes atlaišanas.

Viņš sacīja, ka savstarpējos ķīviņos tika ietekmēts kopējais darbs, dažādu departamentu un komiteju vadītāji mainījās vai katru otru nedēļu, bet vairāki profesionāli cilvēki tika atlaisti.

"Nu acīmredzot šajā visā darbā kaut kāds nākotnes redzējums izpalika..." teica Cilinskis.

Līdz ar to, jaunajai Rīgas domei būs nepieciešams lemt par papildu līdzekļu piešķiršanu projektu izstrādei, teica politiķis.

Viņš skaidroja, ka pašlaik ir ļoti grūti paredzēt nākamā gada pilsētas budžeta iespējas, jo nav zināms, kādu ietekmi uz pašvaldības budžetu atstās nodokļu izmaiņas un kāda būs covid-19 ietekme. Taču, ja inficēšanās būtiski nepieaugs un nodokļu izmaiņas neatstās nelabvēlīgas sekas pašvaldībai, tad nākamais budžets varētu būt līdzvērtīgs pašreizējam.

Tas savukārt nozīmējot, ka ļoti daudz jaunu ideju, kam nepieciešams papildu finansējums, izvirzīt nevarēs. Taču viens no prioritārajiem darbiem, kam būs nepieciešami papildu līdzekļi būs investīciju projektu sagatavošana, stāstīja Cilinskis.

Viņš piebilda, ka pagaidu administrācija cenšas iedarbināt visu, kas ir palicis sagatavots - kādi veloceliņi, kādi mazie projekti. Taču lielo projektu nav un tie ir jāsagatavo, jo būs pieejami Eiropas Savienības atjaunošanas fonda līdzekļi kā arī jaunā perioda Eiropas Savienības līdzekļi, uz kuriem varēs pretendēt arī Rīga.

Clinskis uzskata, ka jaunā sasaukuma dome varētu lemt, piemēram, par jaunām tramvaja līnijām, lai gan tās pirmais uzdevums, saistībā ar tramvajiem, būs esošo tramvaja līniju sakārtošana, lai pa tām var braukt zemās grīdas tramvaji.

"Tādi lieli infrastruktūras objekti kā jauni tilti nebūs šī sasaukuma jautājums un baidos ka vēl ilgāku laiku nebūs," teica Rīgas mēra amata kandidāts, piebilstot, ka pašvaldībai jātiek galā ar jau esošo infrastruktūru un tās remontiem.

Viņaprāt, milzu izaicinājums pašvaldībai būs "Rail Baltica" projekts. Būtiski, lai, īstenojot šo projektu, pie viena galda apsēstos gan apkaimju iedzīvotāju pārstāvji, gan Rīgas dome, gan projekta īstenotāji, teica Cilinskis.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks augusta beigās.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu