Traģēdijas vieta: Itālijā uzcelts jauns tilts sagruvušā Morandi viadukta vietā (5)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

2018.gada 14.augustā Itālija pieredzēja lielu traģēdiju - Dženovā sabrūkot Morandi tiltam, bojā gāja 43 cilvēki. Tagad tā vietā uzbūvēts jauns, vēsta aģentūra "Reuters".

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte, kurš oficiāli atklās jauno Dženovas San Džordžo gaisa tiltu, norādīja, ka tas būšot "simbols, kā jaunā Itālija atkal pieceļas".

Morandi tilta katastrofa izgaismoja gadiem ilgās problēmas tilta uzturēšanā un aizsāka strīdu starp valdību un objekta uzturētāju, "Atlantia" meitasuzņēmumu "Autostrade per l’Italia". Notiek izmeklēšana pret vairākiem bijušajiem un esošajiem "Autostrade" darbiniekiem, un pēc ilgiem juridiskajiem cīniņiem "Atlantia" zaudēs kontroli pār ienesīgo meitasuzņēmumu.

Morandi tilta sagrūšana prasīja ne tikai cilvēku upurus, bet arī atstāja smagas ekonomiskās sekas, jo apstājās kravu satiksme. Aplēsts, ka zaudējumi un negūtie ienākumi sasniedza sešus miljonus eiro dienā.

Itālijas ekonomiku ilgstoši ierobežojusi slikta pārvaldība, korupcija un birokrātiskie šķēršļi, kā rezultātā ne viens vien infrastruktūras objekts palicis novārtā. Jaunā koronavīrusa krīzes laikā, kad Itālijā ieplūdīs Eiropas Savienības (ES) ekonomikas atveseļošanas fonda līdzekļi, šo problēmu risināšana kļuvusi vēl steidzamāka.

Jaunais Dženovas tilts tika uzcelts paātrinātā kārtībā pusotru gadu pēc vecā nojaukšanas. Tas ir ļoti ātrs temps valstī, kurā daudzi ceļi un tuneļi ir sliktā stāvoklī, bet jaunu objektu celtniecības projekti krāj putekļus.  

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu