Glābēji brīvdienās palīdzējuši vairākiem kaķiem, suņiem, putniem un citiem kustoņiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki sestdien un svētdien palīdzējuši vairākiem nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, informēja dienesta preses pārstāve Agrita Vītola.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji Alūksnē atbrīvoja kaķi, kurš bija iestrēdzis zem laivu piestātnes konstrukcijas, Priekules novadā notvēra čūsku, kas bija iekļuvusi garāžā, Ventspilī un Garkalnē nocēla no koka kaķi, bet Rīgā kaķi nocēla no daudzstāvu ēkas palodzes.

Svētdien Saldus novadā ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja kaķi, kas bija sapinies futbola vārtu tīklā, Stopiņu novadā izcēla suni no akas,

Smiltenes novadā atbrīvoja stārķi, kas bija sapinies ligzdas zaros, Rīgā atbrīvoja putnu, kas bija iestrēdzis notekcaurulē, bet Ludzā tika atbrīvots vados sapinies putns.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šovasar novērojama dažādu insektu - iršu, lapseņu - rosība, kas satrauc iedzīvotājus, jo īpaši tad, kad insektu pūžņi atrodas mājokļu tuvumā. Cilvēki arvien biežāk zvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 arī tādās situācijas, kad insekti tiešu apdraudējumu nerada.

Kā atzīmēja Vītola, VUGD jebkuru saņemto informāciju, kas saistīta ar iršiem vai lapsenēm, rūpīgi izvērtē un izbrauc tikai uz tādiem izsaukumiem, kur šie kukaiņi rada apdraudējumu cilvēkiem sabiedriskajās organizācijās, piemēram, bērnudārzos, skolās un slimnīcās.

VUGD nedodas uz izsaukumiem, kad privātās ēkās ir ielidojuši irši, iemitinājušās žurkas utt., jo ar insektu un kaitēkļu iznīcināšanu profesionāli nodarbojas privātuzņēmumi, skaidroja Vītola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu