Cilinskis: Rīgai sociālajā jomā būs nepieciešami uzlabojumi un papildu € 5-9 miljoni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Papildu līdzekļi un daudzi uzlabojumi Rīgā būs nepieciešami sociālajā jomā, intervijā aģentūrai LETA teica nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Rīgas mēra amata pretendents Einārs Cilinskis.

Viņš skaidroja, ka nākamajam Rīgas domes sasaukumam būs nepieciešams meklēt līdzekļus, lai celtu algas pašvaldības iestāžu aprūpētājiem, kā arī palielināt līdzekļu apjomu aprūpes pakalpojumu sniedzējiem dzīvesvietās, ka arī nevalstiskajām organizācijām, kas ir šo pakalpojumu sniedzējas.

Noteikti būšot nepieciešams palielināt līdzekļus ratiņkrēslu pacēlāju ierīkošanai un vides pieejamības uzlabošanai pilsētā. 

Politiķis pastāstīja, ka viņiem bija iespēja tikties ar cilvēku ar invaliditāti interešu aizstāvības nevalstiskās organizācijas "Apeirons" pārstāvjiem un pārliecināties, kā ir pārvietoties ratiņkrēslā pa Vecrīgu.

Ja pilsētā pārvietoties vēl kaut kā varēja, tad iekļūt Rīgas domes klientu apkalpošanas centrā nevarēja. Un tas ir rādītājs tam, kāda šajā jomā ir situācija pilsētā, sacīja Cilinskis.

Tāpat nepieciešams diskutēt par dažādiem pakalpojumiem bērniem ar invaliditāti un funkcionāliem traucējumiem un jāpalielina finansējums transporta izdevumiem cilvēkiem kuri strādā un mācās, būdami personas ar invaliditāti, viņš teica.

Cilinskis norādīja, ka šajā jomā būs nepieciešami, minimums, pieci vai pat deviņi miljoni eiro.

Viņaprāt, atbalsts nepieciešams arī sociālajai uzņēmējdarbībai. Šai jomai jau gan esot valsts atbalsta līdzekļi, taču arī pašvaldībai būtu jāatbalsta uzņēmumi, kas nodarbina gan riska grupu cilvēkus, gan cilvēkus ar invaliditāti, gan veic arī citu sociāli labvēlīgu darbību, strādājot bezpeļņas režīmā.

Politiķis cer, ka daļa tukšo skatlogu Rīgā varētu tikt aizpildīti ar šādiem uzņēmumiem.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks šā mēneša pēdējā sestdienā, 29.augustā. Vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 22.

Iepriekšējās balsošanas dienas būs trešdiena, ceturtdiena un piektdiena pirms vēlēšanu dienas. Trešdien, 26. augustā, vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no plkst.16 līdz 21, ceturtdien, 27.augustā, no plkst.9 līdz 16 un piektdien, 28.augustā, no plkst.12 līdz 20.

Balsošanas dokuments Rīgas domes vēlēšanās ir pase vai personas apliecība (eID). Tiesības piedalīties Rīgas domes vēlēšanās ir Latvijas un citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem no 18 gadu vecuma, kuriem ir reģistrēta dzīvesvieta Rīgas administratīvajā teritorijā 90 dienas pirms vēlēšanu dienas (līdz 31. maijam) vai Rīgas administratīvajā teritorijā pieder nekustamais īpašums.

Rīgas domes vēlēšanās drīkst balsot savā vai jebkurā citā vēlēšanu iecirknī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu