Video: Tramps intervijā taisnojas par ASV augstajiem Covid-19 rādītājiem (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

ASV prezidents Donalds Tramps sniedzis interviju medijam "Axios", kurā mēģināja attaisnot ASV augstos inficēšanās un mirstības rādītājus ar jauno koronavīrusu.

Tramps, šķirstot papīra lapas ar grafikiem, apgalvoja, ka ASV rādītāji esot zemāki nekā pasaulē un Eiropā. Lūgts precizēt, kādi rādītāji Savienotajās Valstīs uzrāda labāku situāciju nekā citur pasaulē, Tramps pēc pauzes atbildēja - nāves gadījumos attiecībā pret apstiprinātajiem inficēšanās gadījumiem.

"Viņi mirst, tas tiesa. Un mums ir - kā ir, tā ir. Bet tas nenozīmē, ka mēs nedarām visu, ko varam. Mēs to kontrolējam tik lielā mērā, cik to var kontrolēt. Tā ir briesmīga sērga," intervijā raidījumam "Axios on HBO" paziņoja Tramps.

ASV vairākus mēnešus ir pasaules līdere inficēšanās un nāves gadījumu skaita ziņā. Līdz šim ASV apstiprināti vairāk nekā 4,7 miljoni inficēšanās gadījumu, kā arī 155 000 nāves gadījumu, liecina Džona Hopkinsa Universitātes apkopotie dati.

Pēdējā laikā ASV ik dienas tiek reģistrēti apmēram 65 000 jaunu inficēšanās gadījumu. Katru dienu statistiku papildina ap 1000 nāves gadījumiem. Jūnijā un jūlijā slimība ASV izplatās teju nekontrolēti, norāda "Axios".

Otrdien notikušajā intervijā Tramps uzsvēra jomas, kurās ASV guvušas labus panākumus - plaušu ventilācijas aparātu ražošanas pieaugumu, lielāku testēšanas apjomu un veselības aprūpes sistēmu, kas ļāvusi samazināt mirstību attiecībā pret kopējo inficēšanās gadījumu skaitu. Taču, kā norāda "Axios", Tramps centās uzburt krietni rožaināku ainu par Covid-19 situāciju ASV, nekā rāda statistikas dati.

"Zini, ir cilvēki, kas saka, ka iespējams testēt pārāk daudz," sacīja Tramps, lai gan eksperti nav pauduši šādu viedokli.

Tramps arī atkārtoja savus iepriekšējos izteikumus, ka "tāpēc, ka mēs veicam vairāk testu, mums ir vairāk gadījumu". 

Kad žurnālists Džonatans Svons pieminēja Dienvidkorejas daudz veiksmīgāko pieredzi Covid-19 apkarošanā, Tramps šķietami apšaubīja ASV sabiedrotās valsts datu uzticamību. No ekspertiem, starptautiskajām organizācijām vai ASV amatpersonām līdz šim nav izskanējušas nekādas nopietnas apsūdzības, ka Dienvidkorejas sniegtie dati nav ticami.

Pilnā "Axios on HBO" intervija ar Donaldu Trampu

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu