Pirms pieciem gadiem Lielbritānijā pazudis lietuvietis visu šo laiku dzīvojis mežā (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas pilsonis, kurš pirms gandrīz pieciem gadiem pazuda Lielbritānijā un par kuru policijai bija aizdomās, ka viņš varētu būt nogalināts, visu šo laiku dzīvojis mežā, vēsta ASV raidorganizācija CNN. 

Tolaik 35 gadus vecais Ričards Puisis pēdējo reizi tika redzēts 2015.gada 26.septembrī savā darba vietā - kādā augļu un dārzeņu audzēšanas saimniecībā Kembridžšīras grāfistē, Anglijas austrumos. 

Kad nākamajā pirmdienā vīrietis neieradās darbā, tika sākta viņa meklēšana. 2015.gada novembrī Lielbritānijas policija sāka lietu par iespējamo vīrieša slepkavības lietu.

Savukārt tagad lieta beidzot atrisinājusies, kas noskaidrojies, ka Puisis visu šo laiku dzīvojis mežainā apvidu netālu no Visbečas pilsētas. 

Policija informēja, ka visu šo laiku vīrietis dzīvojis ļoti noslēgti un gandrīz nav kontaktējies ar citiem cilvēkiem. 

Policistiem tagad radušās aizdomas, ka Puisis varētu būt aizbēdzis un noslēpies, jo viņš kļuvis par paverdzināšanas upuri. 

Lielbritānijas policija uzsver, ka šobrīd Puisis atrodas drošā vietā. 

Kembridžšīras policijas paziņojumā norādīts, ka Puisis atradies jau 1.jūlijā, tomēr policija šo faktu  nav uzreiz publiskojusi, lai vispirms garantētu vīrieša drošību. 

“Gandrīz piecus gadus Ričarda pazušanas apstākļi bija pilnīga mistērija. Jūnija beigās mēs saņēmām informāciju, kas noveda pie viņa atrašanas,” pavēstīja policijas pārstāvis Robs Hols.

Aizdomas par paverdzināšanu 

Policija atklāja, ka aizdomas par iespējamo Puiša paverdzināšanu policijai radušās aptuveni mēnesi pirms viņa pazušanas - tolaik policijā saņemta informācija, ka vīrietis tiekot turēts pret paša gribu un esot viņš esot pārvietots uz kādu adresi Visbečā. 

Tajā laikā Puisis ar nodarbinātības aģentūras starpniecību bija noalgots darbam uzņēmumā augļu un dārzeņu ražošanas uzņēmumā “Nightlayer Leek Company”. 

Pēdējā dienā, kad viņš redzēts darbā, Puisis bijis kopā ar vairākiem citiem Lietuvas pilsoņiem. Vēlāk viņš pazudis. 

Sākotnēji policijai bija aizdomas, ka Puisis kļuvis par vardarbīga nozieguma upuri, bet tagad policija uzskata, ka vīrietis aizbēdzis no paverdzināšanas. 

Pagājušā gada decembrī Kembridžšīras policija pārkvalificēja izmeklēšanu no slepkavības un cilvēka pazušanu. Tas tika darīts pēc tam, kas sociālajā tīklā “Facebook” parādījās jauns Ričarda Puiša profils. Tajā ievietotie vīrieša attēli līdzinājās pazudušajam Puisim.  

Policija aktīvi strādājusi un pārbaudījusi virkni pavedienu, tomēr pazudušo lietuvieti tai neizdevās atrast. Tikai nesen policija ieguva drošu informāciju, ka Puisis ir dzīvs un ka viņš uzturas Visbečā apkaimē. 

Policija uzsver, ka Puisis pēdējos vismaz piecus gadus pavadījis sarežģītos apstākļos, tāpēc tagad viņam tiek nodrošināta visa nepieciešamā palīdzība. 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu