Ceturtdien kādā ugunsnelaimē viens cietis, bet trīs cilvēki izglābti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 25 ugunsgrēki, bet kādā ugunsnelaimē viens cietis, bet trīs cilvēki izglābti, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

Kopumā Rīgā dzēsti pieci ugunsgrēki, citās pilsētās seši, bet novados 14 ugunsnelaimes. Dzēsti arī divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši 19 glābšanas darbus un saņēmuši vienu maldinošu izsaukumu.

Šonakt plkst.3.03 VUGD saņēma izsaukumu uz Aizkraukles novada Aizkraukles pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts - ar atklātu liesmu deg divstāvu saimniecības ēkas jumts 200 kvadrātmetru platībā un vieglā automašīna piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas otrā stāva iznesa materiālās vērtības. Plkst.5.10 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, bet dzēšanas darbi joprojām turpinās.

Naktī plkst.1.44 tika saņemts izsaukums uz Riebiņu novada Riebiņu pagastu, kur dega šķūnis 600 kvadrātmetru platībā, kurā bija sakrauts siens. Plkst.4.22 šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevās lokalizēt, taču joprojām turpinās tā dzēšanas darbi.

Vakar plkst.15.50 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz notikumu Rēzeknes novadā, kur daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā dega loga rāmis un gāzes balons divu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja desmit cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.16.59 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt plkst.14.57 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgu, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas logiem cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daudzstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī deg un sadzīves mantas sešu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba trīs cilvēkus. Plkst.16.02 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Dienestā uzsvēra, ka degušajā mājā nebija uzstādīts dūmu detektors. VUGD arī atgādināja, ka kopš šī gada sākuma dūmu detektori ir obligāti, bet privātmājās nepieciešams arī ugunsdzēsības aparāts.

Turpretim plkst.23.52 tika saņemts izsaukums uz Pionieru ielu Bauskā, kur saskaņā ar saņemto informāciju uz sabiedriskas ēkas jumta atradās vairākas, iespējams, nepilngadīgas personas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji no ēkas jumta ar trīsposmu izbīdāmajām kāpnēm nocēla cilvēkus un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz arī izsaukumiem, kur dega kombains ar graudiem, traktors un siena šķūnis, zaru kaudze, sausā zāle, būvgruži, sodrēji dūmvadā, elektroinstalācija, elektrolīnijas balsta staba izolators, atkritumi, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sadzīves mantas un vieglā automašīna.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 4897 ugunsgrēki, no tiem 1380 bija kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietis 161 cilvēks, izglābti 193, bet 47 gājuši bojā, tajā skaitā viens nepilngadīgais, liecina VUGD statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu