Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par koku izciršanu Talsu novadā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šā gada jūnija vidū Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Balgales pagastā no meža ir nozāģētas priedes un egle. Šobrīd Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas to prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

14.jūnijā Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Balgales pagastā mežā ir veikta pretlikumīga koku izciršana. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirknī par notikušo tika uzsākts kriminālprocess un izmeklēšanā noskaidrots, ka kāds vīrietis, izmantojot sava paziņas motorzāģi nozāģēja 12 kokus – 11 priedes un 1 egli, nodarot cietušajam vairāk kā 100 eiro lielus materiālos zaudējumus. Pēc koku izciršanas vīrieša paziņa ar savu automašīnu aizveda no meža nelikumīgi nozāģētus kokus.

Jāpiebilst, ka vīrieša paziņa šādā veidā – nododot lietošanā motorzāģi un aizvedot nelikumīgi nozāģētos kokus, veicināja nozieguma izdarīšanu, kas nozīmē, ka saskaņā ar Krimināllikumu, šis paziņa ir uzskatāms par atbalstītāju.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Saskaņā ar Krimināllikumu, par patvaļīgu koku ciršanu svešā mežā vai citā svešā zemes platībā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu