Naftas cenas sāk nedēļu ar kāpumu; to ietekmējuši Trampa parakstīti rīkojumi (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Nozīmīgāko jēlnaftas marku cenas jauno nedēļu ir sākušas ar pieaugumu. Tas noticis, pateicoties ASV prezidenta Donalda Trampa parakstītajiem lēmumiem ekonomikas atbalstam, apejot Kongresa atbalstu.

“Brent” markas oktobra fjūčeru cena Londonas biržā sasniedza 44,89 dolārus par barelu, kas ir par 0,49 dolāriem vairāk nekā iepriekšējās tirdzniecības sesijas laikā. Pagājušajā nedēļā naftas cenas samazinājās par 1,5%, nokrītoties līdz 44,4 dolāriem par barelu.

Savukārt WTI markas septembra fjūčeri Ņujorkas biržā pagājušajā nedēļā samazinājās par 1,48% līdz 41,83 dolāriem par barelu.

Tiek norādīts, ka viens no Trampa rīkojumiem paredz daļēji sniegt papildu maksājumus bezdarbnieku pabalstiem. Šādi maksājumi pienāksies desmitiem miljonu amerikāņu, kuri ir zaudējuši darbu koronavīrusa pandēmijas dēļ. Paredzams, ka papildu atbalsts sastādīs 400 dolārus nedēļā – 75% no tiem segs federālā valdība, bet 25% - štatu varasiestādes.

Citi rīkojumi paredz nodokļu maksājumu atcelšanu cilvēkiem, kas nopelna mazāk par 100 000 dolāriem gadā, kā arī dažādu studējošo kredītu atmaksas termiņu pagarināšanu.

Salīdzinoši pozitīvā reakcija uz šādiem rīkojumiem liek domāt, ka investori cer, ka maksājumi sniegs atbalstu ekonomikai un iedzīvotājiem, vēl pirms Kongress rīkosies, norāda “Axicorp” eksperti.

Naftas tirgus šonedēļ koncentrēsies uz ASV un Ķīnas tirdzniecības sarunām, kurās paredzēts apspriest arī jautājumus, kas saistīti ar Ķīnas enerģijas importu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu