Nekārtībās Čikāgā aizturēti vairāk nekā 100 cilvēku (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Čikāgas policija
Čikāgas policija Foto: Ashlee Rezin Garcia / AP

ASV Čikāgas policija pirmdien pavēstīja, ka dienu iepriekš pilsētās centrā tirdzniecības rajonā  notikušo nekārtību, grautiņu un veikalu izlaupīšanas laikā aizturēti vairāk nekā 100 cilvēku, bet 13 policisti konfrontācijā ar nekārtību dalībniekiem ievainoti.

Simtiem cilvēku svētdienas vakarā Čikāgas centra Lieliskās jūdzes rajonā laupīja veikalus, dauzīja ēku logus un iesaistījās konfrontācijā ar policiju.

Nekārtības izraisīja ieraksti sociālajos tīklos, "iedrošinot laupīšanu", pēc tam kad kāds 20 gadus vecs cilvēks apšaudē ar policiju sašauts, skaidroja Čikāgas Policijas departamenta priekšnieks Deivids Brauns. Kā tiek prognozēts, sašautais izdzīvos.

"Tas nebija organizēts protests. Tā drīzāk bija nepārprotamas noziedzības epizode. Tas bija vardarbības akts pret mūsu policistiem un pret mūsu pilsētu," preses konferencē sacīja Brauns.

Ievainoti 13 policisti, vienam no viņiem trāpīts ar pudeli. Citos incidentos sašauti divi cilvēki, konfiscēti pieci šaujamieroči, viņš piebilda.

"Ja policisti dara savu darbu, veicot aizturēšanas situācijā, kad pastāv draudi, ka uz viņiem tiks šauts, es Čikāgas policistu veikumam varu vienīgi izteikt atzinību," sacīja Brauns.

Čikāgas mērs Lorija Laitfuta sacīja, ka šie notikumi ir "nicināma noziedzīga uzvedība, skaidri un vienkārši. Un tai nevar būt nekāda attaisnojuma. Punkts".

Nekārtību dēļ piekļuve šim pilsētas centra rajonam, sākot ar pirmdienas vakaru, tiek ierobežota, sacīja Laitfuta.

Vienā no lielākajām ASV pilsētām šogad, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pērn, slepkavību skaits pieaudzis strauji - par aptuveni 50%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu