Kārsavas novadā konfiscē nelikumīgi ražotu alkoholu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki Kārsavas novadā konfiscējuši nelikumīgi ražotu alkoholu.

Likumsargi savā rīcībā ieguva informāciju, ka Kārsavas novadā, Salnavas pagastā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcīzes preču nelikumīgu apriti. Iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros, realizējot operatīvo informāciju, likumsargi veica kratīšanu kāda 1974.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā.

Apskatot personas dzīvesvietu, likumsargi konstatēja, ka tur notiek nelikumīga alkohola ražošana un glabāšana. Kopumā kratīšanas laikā konfiscēts ap 185 litriem brāgas, 65 litri gatavās produkcijas – kandžas, kā arī ražošanai nepieciešamās ierīces.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajai vainīgajai personai par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 221.2. panta 1.daļas, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu