Muļķība iegāž taksometra vadītāju; viņš šķiras no tiesībām, darba un prāvas naudas summas (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Naktī uz pirmdienu, patrulējot pa Vidzemes šoseju, Reģionālās pašvaldības policijas vīri pēdējā mirklī pamanīja ceļa malā stāvošu auto - taksometru bez ieslēgtām gaismām. Tā kā šī situācija radīja bīstamību uz ceļa, policisti piestāja pie vadītāja.

Likuma sargi piegāja pie auto un ieteica vadītājam ieslēgt gaismas, norādot, ka viņš tumsā nav redzams. Vēl pārmijuši dažus vārdus, vīri šķīrās, un taksometrs jau pēc brīža devās ceļā. Tieši šajā brīdī policisti atskārta, ka ar šoferi, iespējams, kaut kas nav kārtībā, jo vīrs pa tumšo šoseju brauca, tā arī neieslēdzis gaismas, ziņo Degpunktā.

"Turpināja diennakts tumšajā laikā, tas bija ap diviem naktī, braukt pa šoseju bez gaismām. Darbiniekiem radās aizdomas un bija uzreiz arī pieņēmums, ka ar vadītāju, iespējams, kaut kas nav kārtībā, tai skaitā, ka viņš varbūt ir lietojis kādas apreibinošās vielas. Darbinieki sekoja līdzi, ieslēdza bākugunis un veica pārbaudi," stāsta Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.

Policistu aizdomas apstiprinājās. Lai gan vadītājs atzina, ka ir nedaudz iedzēris, tā nebija gluži patiesība, jo alkometrs uzrādīja 2,56 promiles.  

"Šis arī, acīmredzot, bija tas iemesls, kādēļ viņš atradās šosejas malā bez gaismām, radot bīstamas situācijas un riskus. Šis reibums viņam arī neļāva apzināties, kādus draudus viņš rada citiem satiksmes dalībniekiem," - tā Bomiņš, piebilstot, ka taksometra vadītājs likumā paredzētajā kārtībā tiks saukts pie atbildības.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu