Apceļo Latviju bez "multenēm planšetē". Brauciens kā tradīcija jau ceturto gadu!

Idejas iedvesmai
Gerda Pulkstene
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Neticami, bet jau ceturto gadu kopā ar mīļajiem ģimenes draugiem un bērniem dodamies mūsu ceļojumā pa Latviju jeb iepazīstam pašu zemīti "bez planšetēm un telefoniem". Mēs šo braucienu jau droši saucam par savu tradīciju, kas ik gadu izdodas un sniedz mums visiem patiesu gandarījumu. Tāpēc labprāt dalīsimies pieredzē, lai iedvesmotu arī jūs ceļot tepat pa Latviju.

Pieturzīmes

* Ceļojuma garums un laiks - jūlija pēdējā nedēļa (kaut kā visus gadus šis laiks mūs ir lutinājis ar perfektiem laika apstākļiem).

* Ceļojumā dodas ne vairāk par četriem pieaugušajiem (ticiet mums, vairāk gudru galvu rada lielāku haosu, bet mēs, kuriem šī ideja radās, jau zinām, ko no katra varam sagaidīt). Katrs vecāks pilda kādus konkrēti izrunātus pienākumus (kāds plāno un menedžē maršrutu, kāds atrod naktsmītnes un sarunā, kāds sastāda ceļojuma ēdienkarti un arī gatavo, kāds rada iedvesmu ceļojuma laikā utt.).

* Šogad mēs ņēmām savējiem trim bērniem līdzi vēl vienu meiteni. Lai ir līdzsvars - divi zēni pret divām meitenēm. 

* Sastādot programmu, ņēmām vērā arī bērnu lūgumus, un šogad tie bija - vairāk izpriecu un sportisku aktivitāšu! 

* Noteikumi paliek tie paši: 

- ceļojam tikai pa Latvijas teritoriju. Tā kā visvairāk esam paspējuši apgūt Kurzemi un Vidzemi, tad šogad lūkosim, kas ir Latgales pusē. 

- telefonus vai planšetes dienā drīkst lietot 45 minūtes, un šo laiku katrs bērns var izlietot pēc saviem ieskatiem - vai visu vakarā, vai pa dienu braucot (piemēram, pa 15 minūtēm). Arī vecāki lieki nebaksta telefonu - tikai, ja kas konkrēti jāsazvana;

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu