Cīņā ar koronavīrusu divi Spānijas apgabali aizliedz smēķēšanu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, Spānijas Galisijas apgabals un Kanāriju salas aizlieguši smēķēšanu ārpus telpām, kad nav iespējams ievērot sociālo distancēšanos.

Kanāriju salās smēķēšanas aizliegums stāsies spēkā piektdien reizē ar prasību obligāti nēsāt maskas visās sabiedriskās vietās.

Kanāriju salas bija vienīgais Spānijas apgabals, kurā sejas masku valkāšana vēl nebija obligāta.

Amatpersonas citos reģionos, tostarp Madridē un Andalūzijā arī apsver līdzīgu ierobežojumu noteikšanu smēķētājiem.

"Smēķēšana nebūs atļauta atvērtās vietās, vietās, kur ir pūļi, ja nav pietiekams sociālās distances," preses konferencē paziņoja Kanāriju salu prezidents Anhels Viktors Torress.

Galisijā smēķēšanas aizliegums publiskās vietās stājās spēkā aizvadītajā naktī.

Smēķētājiem Galisijā aizliegts noņemt maskas, lai uzsmēķētu publiskā vietā, ja nav iespējams ievērot vismaz divu metru distanci ar citiem cilvēkiem.

Galisija un Kanāriju salas ir jaunā koronavīrusa vieni no mazāk skartajiem apgabaliem Spānijā, kur ir vislielākais inficēto skaits Rietumeiropā.

Spānijas Epidemioloģijas sabiedrība jūlijā aicināja aizliegt smēķēt ārpus telpām, jo pastāv risks, ka inficētie smēķētāji, kuriem nav Covid-19 raksturīgie simptomi, var izplatīt gaisā mazas siekalu daļiņas un tādējādi apdraudēt pārējo sabiedrību.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) apgalvo, ka smēķētāji var palielināt vīrusa pārnešanas iespējamību, jo ietver pirkstu kontaktu ar lūpām.

Daudzi medicīnas eksperti atzinīgi novērtēja smēķēšanas aizliegumu, bet citi apšaubīja tā efektivitāti, norādot, ka vēl nav gūti pārliecinoši pierādījumi, ka tabakas dūmi var pārnest vīrusu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu