Ilvess vadīs PVO darba grupu pandēmijas problemātikas IT risinājumu un stratēģiju izstrādei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess vadīs Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas nodaļas Veselības un ilgtspējīgas attīstības komitejas darba grupu, kas izstrādās informācijas tehnoloģiju risinājumus un stratēģijas ar pandēmiju saistītām problēmām, vēsta laikraksts "Postimees".

Šīs komitejas uzdevums būs pārskatīt veselības aprūpes politiku un stratēģijas jaunā koronavīrusa pandēmijas apstākļos, izvērtējot dažādu valstu pieredzi, un sniegt ieteikumus par investīcijām un reformām, kas nepieciešamas, lai uzlabotu veselības aprūpes sistēmu potenciālu.

Ilvess uzaicināts vadīt komitejas darba grupu, ņemot vērā viņa ilgo pieredzi digitālo risinājumu jomā, avīzei pastāstījusi viņa padomniece Urve Eslasa.

Iepriekš viņš vadījis Eiropas Savienības (ES) e-veselības darba grupu, Eiropas mākoņdatošanas partnerības (ECP) valdi, bijis Pasaules Bankas 2016.gada attīstības ziņojuma "Digitālās dividendes" konsultatīvās grupas līdzpriekšsēdētājs un vadījis arī Pasaules ekonomikas foruma Globālās darba kārtības padomi kiberdrošības jautājumos.

Galvenā problēma saistībā ar jauno koronavīrusu šobrīd ir vakcīnas trūkums. Kā norādījusi Eslasa, "visas pārējās aktivitātes kalpo tikai mērķim izturēt šo pandēmiju, līdz tirgū nonāks efektīva vakcīna", tomēr IT risinājumi palīdz labāk sagatavoties līdzīgiem gadījumiem nākotnē.

PVO Eiropas veselības un ilgtspējīgas attīstības komiteju vadīs bijušais Itālijas premjerministrs, bijušais ES konkurences komisārs Mario Monti.

Uz pirmo sēdi komiteja plāno sanākt 26.augustā, un savu gala ziņojumu tā plāno pabeigt līdz 2021.gada septembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu