Igaunijā seši jauni inficēšanās ar koronavīrusu gadījumi; Lietuvā - 30

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Igaunija, Covid-19.
Igaunija, Covid-19. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta sešiem cilvēkiem.

Divi inficēšanās gadījumi apstiprināti Tallinā, viens Tartu, viens Veru apriņķī un viens Rietumviru apriņķī. Par vienu inficēto datu nav.

Rietumviru apriņķī inficētais cilvēks bijis ciešā kontaktā ar agrāk saslimušo. Viens Tallinas iedzīvotājs inficējies ceļojuma laikā, bet otra inficēšanās gadījuma avots nav noskaidrots. Tāpat tiek noskaidroti Tartu un Veru iedzīvotāju inficēšanās avoti.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2190. Savukārt 1501 cilvēkam apstiprināta atveseļošanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 63 cilvēki.

Igaunijā kopumā veikti vairāk nekā 135 000 testu nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu.

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 30 cilvēki

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 30 cilvēkiem, svētdien paziņoja Nacionālais sabiedrības veselības centrs.

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 2416 cilvēkiem.

No 30 jaunatklātajiem gadījumiem 22 gadījumi bijuši Kauņā, bet 13 no tiem saistīti ar pasākumu rīkošanas vietu "Adform kiemelis" Kauņas vecpilsētā, ar kuru saistīti jau pavisam 28 gadījumi.

1705 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Pagājušajā diennaktī veiktas 2452 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 578 700 analīzes.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miris 81 cilvēks, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu