"Wolt": Latvieši ēdienreizēs izvēlas vairāk tradicionālus ēdienus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Wolt" kurjers.
"Wolt" kurjers. Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvieši ēdienreizēs vairāk izvēlas tradicionālus ēdienus nekā igauņi vai lietuvieši, liecina ēdināšanas uzņēmumu tīkla "Wolt" apkopotā pusgada statistika par veiktajiem pasūtījumiem Baltijas valstīs.

Apkopotie dati liecina, ka Latvieši tradicionālajiem ēdieniem dod vairāk priekšroku nekā igauņi vai lietuvieši. Igauņi biežāk izvēlas itāļu ēdienus, savukārt lietuviešu ēdienkartē dominē veselīgas maltītes.

"Wolt" dati liecina, ka starp populārākajiem Rīgas restorāniem, no kuriem tiek pasūtīts ēdiens ar "Wolt" starpniecību, ir "Vairāk saules", "Miit Coffee" un "Bowl 31".

Pēc "Wolt" statistikas datiem igauņi biežāk izvēlas ne tikai makaronus un picu, bet arī ātrās ēdināšanas pārtiku, piemēram, burgerus, kas gan ir iecienīti visās trīs Baltijas valstīs. Lietuvieši, salīdzinot ar ziemeļu kaimiņiem, vairāk izvēlas veselīgas maltītes - salātus un suši.

"Wolt" mārketinga vadītāja Dorisa Roždestvenska norādīja, ka, salīdzinot visas trīs Baltijas valstis, atrodamas zināmas līdzības, tomēr ēdienu izvēlē ir vērojamas arī atšķirības. "Mūsu dati liecina, ka latvieši vairāk dod priekšroku vietējiem ēdieniem un tradicionālajām delikatesēm, viņu izlasē bieži ir aukstā biešu zupa un borščs. Palielinās arī pieprasījums pēc vegānu ēdieniem un ēdieniem speciālās bļodās (poke bowl). Šī ēdiena tradīcija aizsākusies Havaju salās, bet tagad gūst arvien lielāku popularitāti arī pie mums," viņa sacīja.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pērn "Wolt Latvija" strādāja ar 1,62 miljonu eiro apgrozījumu un 77 165 eiro peļņu. "Wolt Latvija" dibināts 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānijas 100% kapitāls pieder Somijas uzņēmumam "Wolt Enterprises".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu