KNAB sācis piecas pārbaudes par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Thomas Jensen/Unsplash

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) patlaban sāktas piecas pārbaudes par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, tostarp saistībā ar iespējamu neatļautu pašvaldības kapitālsabiedrības administratīvo resursu izmantošanu.

Kopumā pārbaudes saistītas ar signāliem par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem vides reklāmās un internetā. Ņemot vērā, ka minētās pārbaudes patlaban vēl nav pabeigtas, KNAB plašākus komentārus nesniedz.

Latvijas Televīzija ziņoja, ka

"Saskaņa", iespējams, izmantojusi pašvaldības uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieka" (RNP) Austrumu iecirkņa telpas partijas priekšvēlēšanu sapulcei.

RNP apstiprināja, ka pēc dienesta pārbaudes sācis disciplinārlietu pret vairākiem uzņēmuma darbiniekiem. Starp šiem pieciem darbiniekiem ir arī iecirkņa "Austrumi" vadītājs, "Saskaņas" biedrs Jānis Vaitkevičs.

KNAB atgādināja, ka priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms gaidāmajām Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām ilgst no 7.jūlija līdz vēlēšanu dienai, kas ir 29.augusts. Ja iedzīvotāji saskata iespējamus priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumus, piemēram, deputāta kandidāta un partijas slavinošas vai nomelnojošas publikācijas, kurām turklāt nav norādīts aģitācijas materiāla apmaksātājs, ir jāziņo KNAB.

To iespējams darīt vairākos veidos, tostarp mobilajā lietotnē "Ziņo KNAB" vai arī zvanot KNAB diennakts bezmaksas uzticības tālrunim 8000 20 70.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu