Mančestras spridzinātāja brālim piespriests mūža ieslodzījums

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Koncertā Lielbritānijas pilsētā Mančestrā 2017.gadā teroraktā 22 cilvēkus nogalinājušā spridzinātāja pašnāvnieka brālim ceturtdien tiesā Londonā piespriests mūža ieslodzījums.

Hašemam Abedi, kas jau martā tika notiesāts par slepkavību, slepkavības mēģinājumu un sazvērestību, lai sarīkotu sprādzienu, cietumā būs jāpavada vismaz 55 gadi, nosprieda tiesnesis Džeremijs Beikers.

23 gadus vecais Hašems Abedi atteicās apmeklēt sēdi, kas Centrālajā krimināltiesā Londonā ilga divas dienas.

Hašems Abedi bija "svarīga daļa" terorakta sagatavošanā, kaut arī pašu sprādzienu sarīkoja viņa 22 gadus vecais brālis Salmans Abedi, sacīja tiesnesis.

Džihādistu grupējuma "Islāma valsts" iedvesmotais terorakts lielākajai daļai islāma sekotāju šķiet atbaidošs, norādīja Beikers.

Hašemam Abedi nevar piespriest pilnīgu mūža ieslodzījumu - tas nozīmētu, ka viņš nekad nevar tikt atbrīvots no cietuma -, jo nozieguma pastrādāšanas laikā viņš bija jaunāks par 21 gadu, skaidroja tiesnesis.

Salmans Abedi uzspridzinājās 2017.gada 22.maija vakarā Mančestras Arēnā amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta izskaņā, nogalinot 22 cilvēkus un ievainojot vairākus desmitus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu