Ašeradens: Pāreja uz attālinātu darbu ir solis uz priekšu digitālās partijas virzienā (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens piedalās partiju apvienības "Jaunā vienotība" preses brīfingā par gatavošanos Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.
Partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens piedalās partiju apvienības "Jaunā vienotība" preses brīfingā par gatavošanos Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām. Foto: Evija Trifanova/LETA

Covid-19 pandēmijas laikā īstenotā pāreja uz attālinātu darbi ir solis uz priekšu digitālās partijas virzienā, sestdien "Vienotības" kongresā sacīja partijas vadītājs Arvils Ašeradens.

Vērtējot partijas "Vienotība" situāciju, partijas vadītājs norādīja, ka situācija tajā ir būtiski uzlabojusies un tā ir vērtējama kā laba, pat ļoti laba - partijas reitingi ir stabili, katru nedēļu palielinās partijas biedru skaits. 

"Lai nodrošinātu "Vienotības" valdes darbu Covid-19 apstākļos, esam pilnībā pārgājuši uz attālinātu darbību, kas pārsteidzošā kārtā nevis samazināja biedru līdzdalību valdes sēdēs, bet gan palielināja, soli pa solim digitalizējam savu politisko darbību un speram pirmos soļus digitālas partijas virzienā," norādīja Ašeradens.

Viņa atzīmēja, ka digitālās partijas padziļināta attīstība nodrošinās gan partijas biedru, gan partijas atbalstītāju aktīvāku līdzdalību un iesaisti politisko lēmumu pieņemšanā, kas kopumā rezultēsies ar partijas atjaunotni un gatavību sekmīgam startam nākamajās vēlēšanās, kurās apvienība "Jaunā vienotība" (JV) kopā ar partneriem vēlas nodrošināt plašu pārstāvniecība visās jaunajās pašvaldībās.

Vērtējot politisko vidi Latvijā, Ašeradens secināja, ka tā ir fragmentēta un šāda, visdrīzāk, kādu laiku vēl saglabāsies.

Viņš uzsvēra, ka populisms tik ātri nepazudīs no politiskās dienaskārtības, tas drīzāk atdzims jaunās formās.

Tajā pašā laikā atzina, ka esošā valdības koalīcija, kurai, šķiet, nav alternatīvas, slēpj sevī milzīgu pārmaiņu potenciālu, ko apliecina valdības paveiktais. "Premjera Krišjāņa Kariņa (JV) un finanšu ministra Jāņa Reira (JV) īsā laikā realizētais finanšu sistēmas kapitālais remonts izglāba Latviju no nonākšanas starptautiskās finanšu uzraudzības sistēmas melno vai pelēko sarakstu tumšajos ūdeņos," sacīja partijas vadītājs.

Tāpat Ašeradents, vērtējot "Vienotības" ministru veikumu valdībā, izcēla Kariņa darbu Eiropas līmenī. Viņa ieskatā, premjera veikums Eiropas līderu samitā, kurā tika lemts par Eiropas daudzgadu budžetu un Covid-19 seku pārvarēšanas fondu sadalījumu, bija izcils. 

"Krišjānim kā spožam sarunvedējam izdevās panākt iestrēgušā kopējo sarunu vezuma izkustēšanos no vietas un lielisku finansējuma pozīciju Latvijai. Viņš apliecināja sevi kā ietekmīgu līderi uz Eiropas politiskās skatuves," uzsvēra Ašeradens.

Vienlaikus partijas vadītājs atzīmēja, ka Rīgas attīstībai izšķiroši svarīgi ir atjaunot godīgu un atbildību sadarbību starp Rīgu un Latvijas valdību. Ašeradens kongresa delegātiem norādīja: "Socioloģiskās aptaujas skaidri parāda vienu vēlētājiem ārkārtīgi svarīgu naratīvu: "mēs vēlamies redzēt godīgu un atbildīgu politiku Rīgā!" Tā ir viena no prioritātēm mūsu Rīgas līderim Vilnim Ķirsim un domāju, ka viņam kopā ar valdības koalīcijas partneriem ir labas izredzes pēc ārkārtas vēlēšanām izveidot Rīgā dinamisku koalīciju un tādejādi pārtraukt bizantiskās vadības periodu mūsu valsts galvaspilsētā."

Uzrunas noslēgumā partijas  vadītājs aicināja kongresa delegātus un klātesošos solidarizēties ar baltkrievu tautu.

Notikumi Baltkrievijā un nesenais notikums Krievijā Latvijai parāda, cik daudz Latvija ir sasniegusi, cik daudz lietas uztver kā pašsaprotamas.

"Mums ir brīvas un demokrātiskas vēlēšanas, mums ir dažreiz kašķīgi koalīcijas partneri un mums ir opozīcija, kas elpo pakausī. Mums ir demokrātija. Mums ir tiesiskums. Mēs esam daļa no Eiropas. Mūsu svēts pienākums ir ikdienas darbā to pilnveidot, aizsargāt un palīdzēt tiem, kuri uz to tiecās," uzsvēra Ašeradens.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu