Ukrainas karavīri saņems 20 000 eiro vērtu ekipējumu no Latvijas uzņēmuma

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijas militārā ekipējuma ražošanas uzņēmums “SRC Brasa” sniedz humāno atbalstu Ukrainas bruņoto spēku karavīriem koordinācijā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Kapelānu dienestu, lai nosūtītu funkcionālo apģērbu, kura komplektācija sasniedz 20 000 eiro vērtību, portāls TVNET uzzināja uzņēmumā.

Starptautiskais sūtījums paredz kopumā 214 vietējā uzņēmuma kaujas apģērbu zīmola “Suited System” vienības. Ekipējuma elementi pielāgoti gan mainīga klimata, gan īpaši aukstiem laika apstākļiem. Turklāt apģērbā iestrādātās tehnoloģijas nodrošina valkātājam komfortu visā tā ekspluatācijas laikā, nelaižot cauri mitrumu un saglabājot sausu ķermeni.

“Dāvinājuma mērķis ir savstarpējās solidaritātes apliecinājums. Esam raduši iespēju piegādāt jaunākās paaudzes funkcionālo apģērbu, demonstrējot Latviju kā sabiedroto, kas ir vitāli svarīgi, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju reģionā,” norāda uzņēmuma “SRC Brasa” valdes loceklis Kristiāns Brēdermanis.

Latvijas vārdā dāvinājumu Ukrainas karavīriem pasniegs NBS Kapelānu dienesta virskapelāns Elmārs Pļaviņš.

Plānots, ka 99 ūdens izturīgas jakas, 20 funkcionālās ziemas jakas, 48 siltumizturīgas bikses un citi humānās palīdzības elementi tiks nogādāti uz Ukrainu, Luhanskas un Doņeckas apgabaliem.

Uzņēmums “SRC Brasa” specializējas funkcionālā un taktiskā apģērba un aprīkojuma izstrādē, testēšanā, kā arī ražošanā. Investējot pētniecībā un pasaules līmeņa tehnoloģijās, pievienotās vērtības produkti tiek pielāgoti kaujas situācijām jebkurā vidē un klimatā, uzņēmumam sadarbojoties ar Latvijas NBS, civilo sektoru un NATO dalībvalstu armijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu