Bolsonaru apsūdz medijus "ļaunprātībā un izvirtībā" pēc jautājumiem par korupciju

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru pirmdien atkal uzbruka žurnālistiem, apsūdzot viņus ļaunprātībā un izvirtībā, ar šiem pārmetumiem nākot klajā dienu pēc tam, kad bija piedraudējis iekaustīt kādu žurnālistu, kas viņam uzdeva jautājumus par apsūdzībām, ka pirmā lēdija ir iejaukta korupcijā.

Bolsonaru jūlijā bija inficējies ar Covid-19 vīrusu, tomēr ir izveseļojies, jo, kā forumā sacīja prezidents, savulaik armijā bijis atlēts.

"Bet kad to saķers viens no jums, resnajām pakaļām, izdzīvošanas izredzes ir krietni mazākas. Jūs zināt vienīgi, kā ļaunprātīgi izmantot savas pildspalvas," Bolsonaru sacīja, vēršoties pie žurnālistiem, kas atspoguļoja forumu.

Dienu iepriekš Bolsonaru bija piedraudējis žurnālistam, kas bija uzdevis jautājumu par apsūdzībām, ka viņa sieva saņēmusi naudu no korupcijas izmeklēšanas lietā apsūdzēta politkonsultanta.

"Es tik ļoti gribu sadot pa tavu muti ar dūrēm," Bolsonaru sacīja prominentā laikraksta "O Globo" žurnālistam.

Par Tropu Trampu dēvētajam Bolsonaru saspringtas attiecības ar žurnālistiem ir jau kopš stāšanās amatā 2019.gada janvārī.

Brazīlijas Nacionālā Žurnālistu federācija gada laikā saskaitījusi 116 reizes, kad viņš uzbrucis žurnālistiem.

Bolsonaru arī izmantoja pirmdienas sarīkojumu, lai cildinātu hidroksihlorokīna nozīmi Covid-19 ārstēšanā.

Prezidents konsekventi iestājies pret iedzīvotāju izolācijas pasākumiem, veicot Covid-19 krīzes karantīnu, un uzstāj uz pretmalārijas zāļu nozīmi, neraugoties uz daudzajiem pētījumiem, kas šo zāļu vērtību Covid-19 ārstēšanā apšauba.

"Jūs Brazīlijā esat izglābuši tūkstošiem un tūkstošiem dzīvību," sacīja Bolsonaru, vēršoties pie ārstiem, kas tāpat kā viņš atbalsta hidroksihlorokīna izmantošanu Covid-19 pacientu ārstēšanā.

"Ja hidroksihlorokīns nebūtu politizēts, izglābts būtu vēl vairāk dzīvību," sacīja prezidents.

Bolsonaru vairākkārt teicis, ka pats izveseļojies no Covid-19, pateicoties hidroksihlorokīnam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu