Katoļu baznīca: atzīstam, ka Mediņa valodas stils ir skarbs un daļai no sabiedrības nepierasts (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Zbigņevs Stankevičs
Zbigņevs Stankevičs Foto: kadrs no video

"Atzīstam, ka Mediņa valodas stils ir skarbs un daļai no sabiedrības nepierasts un tādēļ dažkārt var tikt uztverts kā aizvainojošs. To nevēlamies popularizēt vai atzīt kā normu," paziņojumā medijiem norāda Romas katoļu Baznīcas Latvijā Bīskapu konference. 

Mediņa valodas stilu Stankēvičs komentēja kā "piparotu", piebilstot, ka viņam personīgi šāds runas stils nav tuvs.

"Tizlie vecāki sava mazā pirdiena priekšā neko nevarēja izdarīt". Mediņš noliedz lielāko daļu konstatēto pārkāpumu

Konference uzsvēra, ka ir svarīgi uz šī fona analizēt ne tikai izvēlēto metožu trūkumus, bet vienlaikus aizdomāties, ka, iespējams, mums visiem (sabiedrībai) trūkst izpratnes par ģimeni kā vērtību.

"Lai bērni nenonāktu tādās situācijās, kuru rezultātā viņiem jāmeklē palīdzība “Kalna svētību kopienā” un līdzīgās institūcijās, pirmām kārtām vecākiem būtu jāvērš vairāk uzmanības sociālās hierarhijas izpratnes veidošanai," pauž konference, aicinot vecākus ikdienā pašiem būt par labo piemēru saviem bērniem.

"Šobrīd, pirms tālāko secinājumu izdarīšanas, ļausim atbildīgajām instancēm izpētīt situāciju, lai saprastu, ko priesteris Mediņš savā darbā ir izdarījis atbilstoši un ko, iespējams, var uzlabot, lai kopiena varētu produktīvi turpināt savu darbu, veicinot atkarīgo personu pilnvērtīgu atgriešanos sabiedrībā," secina baznīca. 

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu