No LKS Rīgas domes vēlēšanās vislielāko atbalstu pagaidām saņēmis Mitrofanovs, Pliners un Buzajevs (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Krievu savienības biedrs Vladimirs Buzajevs (no kreisās) un Latvijas Krievu savienības Rīgas domes deputāta amata kandidāts Jakovs Pliners
Latvijas Krievu savienības biedrs Vladimirs Buzajevs (no kreisās) un Latvijas Krievu savienības Rīgas domes deputāta amata kandidāts Jakovs Pliners Foto: Zane Bitere/LETA

No Latvijas krievu savienības (LKS) saraksta Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās vislielāko vēlētāju atbalstu pēc 143 vēlēšanu iecirkņu datu apkopošanas saņēmis Miroslavs Mitrofanovs, bet viņam seko Jakovs Pliners un Vladimirs Buzajevs, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

Atbilstoši informācijai pēc 143 iecirkņu balsu apkopošanas LKS pienāktos četri mandāti jaunajā Rīgas domes sasaukumā.

Bez Mitrofanova, Plinera un Buzajeva domē vēl var iekļūt arī Aleksandrs Kuzmins.

Pēc 90,02% balsu apkopošanas pārliecinošā vadībā Rīgas domes vēlēšanās atrodas "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" apvienotais saraksts, par kuru balsis atdevuši 26% vēlētāju. Otrajā vietā atrodas "Saskaņa" ar 17,20% balsu. Tālāk seko "Jaunā Vienotība" ar 15,05%, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas reģionu apvienība, par kuru nobalsojuši 9,61% vēlētāju.

Piektajā vietā ierindojas "Gods kalpot Rīgai" ar 7,67% balsu, bet sestā vietā atrodas LKS, par kuru nobalsojuši 6,60% vēlētāju. Pēdējā partija, kas pārvarējusi 5% barjeru, ir Jaunā konservatīvā partija, par kuru saskaņā ar pašreizējiem datiem nobalsojuši 6,35% vēlētāju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu