No "Attīstībai/Par!"/"Progresīvie" vislielāko atbalstu Rīgas domē varētu būt saņēmis Staķis, Jēkabsone-Žogota un Kossovičs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās no "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" kopīgā saraksta vislielāko atbalstu varētu būt saņēmuši un Rīgas domē varētu būt ievēlēti Mārtiņš Staķis, Anete Jēkabsone-Žogota un Mārtiņš Kossovičs, liecina pēc 90% balsu apkopošanas Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija.

Tāpat Rīgas domē varētu būt ievēlēti Edmunds Cepurītis, Antoņina Ņenaševa, Māris Mičerevskis, Agnese Logina, Iveta Ratinīka, Viesturs Zeps un Alija Turlaja.

Rīgas domē varētu būt iekļuvuši arī Selīna Vancāne, Viesturs Kleinbergs, Miroslavs Kodis, Justīne Panteļējeva, un Laima Geikina. Ja AP/PRO kopā iegūs 18 mandātus, tad Rīgas domē varētu būt ievēlēta arī Mairita Lūse.

Pašlaik kā 17. un 18. pēc saņemtā atbalsta ir Rūta Mežavilka un Zane Pūpola.

Tomēr ar dažām vai dažiem desmitiem balsu no Mežavilkas un Pūpolas atpaliek Žanete Eglīte, Ivars Drulle, Igors Kļaviņš, savukārt par apmēram 40 balsīm atpaliek Edgars Jēkabsons. Līdz ar to precīzs ievēlēto deputātu saraksts būs zināms pēc visu rezultātu apkopošanas.

Kā ziņots, pēc 90,02% balsu apkopošanas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās pārliecinošā vadībā ir AP/PRO, liecina informācija CVK mājaslapā.

AP/PRO sarakstu 143 vēlēšanu iecirkņos atbalstījuši 26,00% vēlētāju.

Otrajā vietā ar 17,20% balsu ir partija "Saskaņa", savukārt trešajā vietā ierindojas partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV), kas līdz šim saņēmusi 15,05% balsu.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) apvienotais saraksts līdz šim ieguvis 9,61% vēlētāju balsu, savukārt partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) patlaban saņēmusi 7,67% vēlētāju balsu.

Ar 6,60% balsu tālāk seko Latvijas Krievu savienība (LKS), bet ar 6,35% balsu - Jaunā konservatīvā partija.

Līdz ar to pašreizējie rezultāti Rīgas domē ļautu iekļūt septiņiem politiskajiem spēkiem un vēlēšanu potenciālā uzvarētāja - AP/PRO - tiktu pie 18 deputātu mandātiem, "saskaņieši" varētu ieņemt 12 domnieku krēslus, JV - desmit, NA/LRA iegūtu septiņus mandātus, GKR - piecus, bet LKS un JKP iegūtu pa četrām deputātu vietām, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Pārējās partijas nav sasniegušas 5% latiņu, proti, par Zaļo un zemnieku savienību patlaban atdoti 4,05% balsu, partiju "Alternative" - 3,1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu