Labdarības akcijā atbalsts ticis 1000 bērniem no daudzbērnu ģimenēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērni. Ilustratīvs foto.
Bērni. Ilustratīvs foto. Foto: Ashraf Amra / apaimages/SIPA / Ashraf Amra / apaimages/SIPA

Labdarības akcijā, kur iedzīvotāji bija aicināti ziedot kancelejas preces Latvijas daudzbērnu ģimenēm, papildu veikalu apmeklētāju saziedotajam apjomam, "Rimi Latvia" un "Tet" sniedza savu palīdzību, ziedojot kancelejas preces teju 15 000 eiro vērtībā.

Šogad pirmo reizi norisinājās "Rimi Latvia", "Tet" un Latvijas Samariešu apvienības organizētā labdarības akcija, kurā "Rimi" hipermārketos no 28.jūlija līdz 1.septembrim varēja ziedot kancelejas preces, lai palīdzētu sarūpēt skolas somas saturu Latvijas daudzbērnu ģimenēm.

"Katru gadu rudens un bērnu skolas gaitu sākšanās ir liels izaicinājums daudzām ģimenēm Latvijā, it īpaši ģimenēm ar zemiem ienākumiem. Šajā rudenī skolas gaitas būs vieglāk uzsākt ap 1000 skolēniem, jo, pateicoties līdzcilvēku ziedojumiem un sociāli atbildīgiem uzņēmumiem, bērniem būs sagādātas nepieciešamās skolas lietas," informēja Latvijas Samariešu apvienības Pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Kraukle.

"Rimi Latvia" mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Kristīne Ciemīte norādīja, ka "Rimi" un "Norstat" veiktajā aptaujā vairums jeb 39% Latvijas iedzīvotāju atklāja, ka lai sarūpētu saviem bērniem nepieciešamās skolas preces, viņi plāno tērēt no 51 līdz 100 eiro. 

"Ja ģimenē ir trīs un vairāk bērnu, tad sagatavošanās skolas gaitām ir finansiāli izaicinoša. Lai Latvijas kuplākajām ģimenēm nebūtu jāatsakās, piemēram, no pusdienu maltītes, lai iegādātos preces skolai, mēs patiesi priecājamies organizēt labdarības akciju un sakām paldies mūsu klientiem, kuri izmantoja iespēju ziedot kancelejas preces ziedošanu lielākajos "Rimi" veikalos. Lai Latvijas Samariešu apvienība varētu palīdzēt vairāk ģimenēm nekā bija iepriekš iecerēts, kopā ar "Tet" papildu veicām atsevišķu kancelejas preču ziedojumu. Tādējādi ar kopējo ziedojuma apjomu palīdzējām uzsākt skolas gaitas 1000 Latvijas skolniekiem kas ir par 200 bērniem vairāk nekā sākotnēji bija plānots," pauda Ciemīte.

"Vēl vasaras vidū, kad sākām šo aktivitāti, nebija skaidri zināms, kā tiks organizēts jaunais mācību gads, tādējādi radot papildu satraukumu, jo īpaši daudzbērnu ģimenēm. Turklāt šogad jaunais mācību gads gan vecākiem, gan pašiem skolēniem būs īpaši neierasts un izaicinošs, apvienojot mācības un darbu kā klātienē, tā attālināti. Tādēļ priecājamies, ka kopīgiem spēkiem varam skolēnus nodrošināt ar burtnīcām, pildspalvām, zīmēšanas blokiem, akvareļu krāsām un citām skolai nepieciešamām pamatlietām," piebilda "Tet" tehnikas biznesa vadītājs Pāvels Degtjarevs.

"Rimi" un pētījumu aģentūras "Norstat" aptauja veikta 2020.gada augustā, kurā piedalījās 505 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 22 līdz 74 gadiem, kuriem ir skolas vecuma bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu