Cilvēkiem, kuri netic Dievam, varētu būt labāks naktsmiers (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Miegs
Miegs Foto: Unsplash

Jaunā pētījumā noskaidrots, ka ateistiem un agnostiķiem miegs, salīdzinot ar katoļiem un baptistiem, varētu būt labāks. 

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Sleep”, tika aptaujāti 1500 brīvprātīgie dalībnieki, kuriem bija jāpastāsta par savu reliģisko piederību, paradumiem un uzskatiem, kā arī par vidējo naktsmiera ilgumu un kvalitāti. 

73 procenti ateistu un agnostiķu ziņoja, ka naktī guļ septiņas vai vairāk stundas. Savukārt tikai 63 procenti katoļu un 55 procenti baptistu ziņoja, ka guļ septiņas stundas. Miega eksperti cilvēkiem iesaka naktī gulēt vismaz septiņas stundas, lai saglabātu labu fizisko un garīgo veselību. 

Katoļiem un baptistiem kopumā arī izrādījās lielākas grūtības aizmigt nekā ateistiem un agnostiķiem. 

Interesanti, ka septiņas vai vairāk stundas miega bija saistītas ar lielāku uzskatu, ka cilvēks pēc nāves nokļūs debesīs. Tiesa, uzskats par nokļūšanu debesīs nebija saistīts ar grūtībām aizmigt. 

Pētnieki teica, ka labāks nakts miegs rosina cilvēkā optimismu, tāpēc labāk izgulējušies cilvēki ir pārliecinātāki par nokļūšanu debesīs pēc nāves nekā citi. 

“Garīgā veselība baznīcā ir bieži aprunāts temats, tomēr veselīgs miegs gan nav. Tomēr mēs zinām, ka miega trūkums laupa cilvēkam dažas baznīcai svarīgas cilvēka spējas: būt par pozitīvu baznīcas locekli, paust mīlestību un žēlsirdību, nevis dusmas vai nosodījumu,” komentēja pētījuma autore Kila Fergusone. 

Vai labāks nakts miegs var palīdzēt cilvēkam kļūt par labāku kristieti? Atbildi pētnieki pagaidām nezina, tomēr ir skaidrs, ka miega kvalitāte ir cieši saistīta ar cilvēka garīgo un fizisko veselību.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu