Kur nodot vecos traukus?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Veci trauki bieži vien gadiem tiek glabāti trauku skapītī vai kumodē un gaida dienu, kad “noderēs”, bet šī diena tā arī neatnāk. Nekrāj vecus traukus un atbrīvojies no tiem pareizi.

Trauki jeb keramika ir viens no materiāliem, kurus nav iespējams šķirot, nodot otrreizējā pārstrādē, kā arī tie dabā nesadalās. Tas nozīmē, ka par atbrīvošanos no traukiem ir jādomā vairāk nekā par vecām pudelēm, apģērbu vai grāmatām.

Ja trauki ir labā stāvoklī un netiek izmantoti vien tā iemesla dēļ, ka nepiestāv galda krāsai vai nav īsti saimnieku gaumē, tos var atdot labdarībai.

 Pastāv neskaitāmas labdarības organizācijas, kas ar lielāko prieku pieņems labā stāvoklī esošus traukus, neatkarīgi no to vecuma. Portālā “ziedot.lv” ir minēti visi mantu nodošanas punkti, turklāt šeit vari sašķirot kategorijās nododamās mantas un atrast piemērotāko vietu, kur aiznest arī citas vairs nevajadzīgas relikvijas un krājumus. Līdzīgs princips ir Labklājības ministrijas mājaslapā – arī šeit ir apskatāms vesels saraksts ar organizācijām, kas pieņems jums nevajadzīgās mantas un nodos cilvēkiem, kam tās ir nepieciešamas.

Ja trauki ir ļoti labā stāvoklī, tos var pārdot tālāk, izvietojot sludinājumus speciālās “Facebook” grupās vai klasiskajā “ss.com” sludinājumu lapā, kur var pārdot teju jebko. Ja peļņas gūšana nav primārā vērtība, traukus vari aiznest uz labdarības veikalu “Otrā elpa”, kur tos varēs iegādāties kāds cits cilvēks un no traukiem iegūtā nauda tālāk tiks ziedota labdarības projektiem.

Arī ieplīsuši un nevajadzīgi trauki var būt noderīgi – tos pieņems Laimes muzejā, kas atrodas uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, kur apmeklētāji var uz laimi sadauzīt traukus. Ja uz pašu muzeju aizdoties neizdodas – traukus vari aiznest uz beziepakojuma veikalu “Burka” Rīgā. Krāslavas novadā esošajā Laimes muzejā trauki tiks sašķaidīti, bet pēcāk no lauskām tiks darināta mākslas instalācija, tādējādi sniedzot traukam trešo dzīvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu