Balti un pūkaini? Saseksas hercogi beidzot Lielbritānijas tautai atdod parādu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Prinča Harija un hercogienes Meganas vaska figūras Madam Tusē muzejā
Prinča Harija un hercogienes Meganas vaska figūras Madam Tusē muzejā Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Saseksas hercogi beidzot norēķinājušies ar Lielbritānijas nodokļu maksātājiem, atgriežot 2,4 miljonus sterliņu mārciņu (2,6 miljoni eiro) valsts kasē, raksta "Vanity Fair".

Tāds bija Saseksas hercogu parāds par Frogmoras kotedžas Vindzorā dārgo renovāciju. Tiesa, laiks parāda atdošanai

pārim vēl bija pietiekami ilgs -  11 gadi, tomēr viņi izlēmuši no tā atbrīvoties jau tagad.

Foto: Sipapress

Nodokļu maksātāju naudas tērēšana britu karaliskās ģimenes privātajām vajadzībām vienmēr bijis sensitīvs temats, tāpēc arī  nekad netika aizmirsts šo summu pieminēt, kad medijos parādījās jaunas ziņas par prinča Harija un Meganas privātajiem īpašumiem. 

"Viņi ir ļoti atviegloti un ļoti priecīgi par to, ka ir spējuši tik ātri nomaksāt parādu," "Vanity Fair" žurnālistei Keitijai Nikolai sacīja pārim pietuvināts avots. "Tas bija kaut kas, ko viņi vēlējās darīt jau no paša sākuma. Šī parāda atmaksa viņiem ir ļoti nozīmīgs solis."

Saseksas hercogi savā kāzu dienā, Frogmoras savrupmājā
Saseksas hercogi savā kāzu dienā, Frogmoras savrupmājā Foto: AP

Pārim izdevies atmaksāt parādu, pateicoties nesenajam darījumam ar Netflix. Atgādināsim, Megana un princis Harijs izveidoja savu uzņēmumu, kas filmēs dokumentālās, mākslas filmas, seriālus un raidījumus straumēšanas Netflix platformai. 

Summa nav publiski nosaukta, tomēr, pēc avotu domām, tā varētu būt aptuveni 100 miljoni ASV dolāru.

Par šo darījumu viņi neinformēja Lielbritānijas karalieni Elizabeti II, kas jau atkal apstiprina pāra straujo atsvešināšanos no britu karaliskās ģimenes. 

Princis Harijs un Megana kopā ar dēlu Ārčiju šobrīd mitinās savā 8 miljonus vērtajā savrupnamā Santabarbarā, ko dēvē par "amerikāņu rivjēru". Sociālajos tīklos cilvēki šo māju jau saukā par "Meganas ego barošanu" un "Meganas jauno pili".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu