Medvedevam pietuvinātie cilvēki vēloties viņa kļūšanu par Putina "mantinieku" (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas bijušajam prezidentam un premjerministram Dmitrijam Medvedevam pietuvinātu personu loks varētu būt sācis kampaņu, kuras mērķis ir padarīt Medvedevu par pašreizējā Krievijas prezidenta Vladimira Putina “oficiālo mantinieku” Kremļa saimnieka amatā, vēsta Krievijas izdevums “Sobesednik”. 

Pēc viņa vadītās valdības demisijas Medvedevs kļuva par Krievijas Drošības padomes vadītāja vietnieku – tas ir mazāk skaļš un ne tik publisks amats. 

Ilgu laiku par Medvedeva aktivitātēm nekas publiski nebija zināms, tomēr nesen viņš valdošās partijas “Vienotā Krievija” sanāksmē nāca klajā ar ierosinājumu ieviest Krievijā garantēto minimālo ienākumu visiem valsts iedzīvotājiem. 

Ko varētu nozīmēt šāda Medvedeva aktivitāte, komentē Krievijas politologs Valērijs Solovejs. 

“Es to nesauktu par politisku pieteikumu, drīzāk par paziņojumu,” uzskata politologs. 

Viņš norāda, ka Medvedeva aktivitātes būtu jāskata Krievijas valdošās elites iekšējo lietu kontekstā - Medvedevam pietuvināto personu grupa un virkne oligarhu uzskata, ka Medvedevam būtu jākļūst par Putina “mantinieku” Krievijas prezidenta amatā. 

Solovejs arī norāda, ka Medvedevam pietuvinātu personu loks arī cenšoties uzlabot attiecības ar ASV demokrātu partiju, tādējādi gatavojoties demokrāta Džo Baidena iespējamajai kļūšanai par nākamo ASV prezidentu. 

Politologs gan norāda, ka pašreizējā situācijā Medvedevam neesot lielu izredžu uz atgriešanos prezidenta amatā. 

“Elites iekšējā dienaskārtībā viņš [Medvedevs] ir, tomēr šobrīd spēkā esošās balsošanas sistēmas apstākļos, viņam nav izredžu tikt ievēlētam,” uzskata politologs. 

“Maksimums, uz ko viņš var cerēt - klusa noiešana no skatuves bez jebkādām sekām,” piebilst eksperts. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu